Σε κατάργηση των περιορισμών στις απολύσεις ιδιωτικών εκπαιδευτικών επιμένουν οι Θεσμοί

Παραμένει η διάσταση απόψεων μεταξύ υπουργείου Παιδείας και Θεσμών όσον αφορά το ζήτημα της διάταξης του νόμου για την ιδιωτική εκπαίδευση που αφορά στις απολύσεις των εκπαιδευτικών.

Σύμφωνα με πηγές που πρόσκεινται στην ηγεσία του υπουργείου, στη συνάντηση που είχε με κλιμάκιο των Θεσμών ο κ. Γαβρόγλου επαναδιατύπωσε τη θέση που είχε διατυπώσει στο παρελθόν και ο Νίκος Φίλης, ότι δηλαδή δεν μπορεί να υπάρξει καμία αλλαγή αφού πλέον είναι ψηφισμένος νόμος του κράτους.

Υπενθυμίζεται, ότι, σύμφωνα με το νόμο Φίλη, οι απολύσεις εκπαιδευτικών που εργάζονται σε ιδιωτικό σχολείο για περισσότερα από δύο χρόνια, θα παραπέμπονται για κρίση σε συμβούλιο εκπαιδευτικών στα πρότυπα των δημοσίων σχολείων.

Η διάταξη αυτή έχει προκαλέσει την αντίθεση, όχι μόνο των ιδιοκτητών των ιδιωτικών σχολείων, αλλά και των Θεσμών, καθώς θεωρήθηκε «προάγγελος» για επέκταση και σε άλλους τομείς της ιδιωτικής οικονομίας.

Το ζήτημα αυτό αποτελεί “αγκάθι” για τις διαπραγματεύσεις, και ως εκ τούτου θεωρείται βέβαιο ότι θα πραγματοποιηθεί σύντομα και νέα συνάντηση του υπουργού Παιδείας με τους Θεσμούς.

Κατά τα λοιπά, στην ίδια συνάντηση οι δύο πλευρές συζήτησαν τις εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο τριετές πλάνο, το οποίο αναμένεται να προχωρήσει χωρίς εμπόδια από πλευράς θεσμών.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Η Αθήνα στους κορυφαίους ευρωπαϊκούς προορισμούς για το 2016

Μετατράπηκε σε ρινγκ το Δημοτικό Συμβούλιο στον Μαραθώνα – Έκλεισαν τον Ψινάκη στην τουαλέτα

Βρέθηκε το πρόσωπο που σκότωσε με αρσενικό μία γιαγιά με την εγγονή της

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ