9 αντικείμενα του σπιτιού με ημερομηνία λήξης

Όλοι, λίγο πολύ, διαθέτουμε κάθε εβδομάδα χρόνο για να καθαρίζουμε το σπίτι μας. Ανάμεσα σε όλα τα άλλα φροντίζουμε και να πετάμε τα τρόφιμα που έχουν λήξει. Λίγοι, ωστόσο γνωρίζουν οτι υπάρχουν ακόμα 9 αντικείμενα μέσα στο σπίτι, που εξαιτίας της συγκέντρωσης μικροβίων απο τη συχνή τους χρήση, πρέπει να αντικαθίστανται ανά τακτά διαστήματα. Δείτε παρακάτω ποιά είναι αυτά τα αντικείμενα:

 

Βούρτσα μαλλιών

Το σωστό timing για να την αποχωριστείς είναι όταν αυτή αρχίσει ένα έχει εμφανή σημάδια φθοράς ή όταν περάσει ένας χρόνος από την αγορά της. Στο μεσοδιάστημα πρέπει να την καθαρίζεις μια φορά την εβδομάδα.

Πιπίλα

Ανάλογα με τη χρήση της οφείλεις να την αντικαθιστάς κάθε δύο με πέντε εβδομάδες.

Σφουγγάρι πιάτων

Τυπικά δεν πρέπει να το κρατάς περισσότερο από δύο εβδομάδες, εκτός αν θέλεις να μεταφέρεις στα σκεύη σου μικρόβια. Μπορείς όμως να το απολυμάνεις μέσα σε καυτό νερό.

Παντόφλες

Αν δεν θες να εμφανίσεις μύκητες στα κάτω άκρα, τότε πρέπει να τις πλένεις τακτικά και επίσης να τις ανανεώνεις ανά έξι μήνες.

 

Μαξιλάρι

Με την πάροδο του χρόνου χάνει το σχήμα του ενώ γεμίζει μικρόβια. Απόκτησε ένα καινούριο δύο χρόνια μετά την αγορά του.

Σουτιέν

Μπορεί να «πονέσεις» για τα λεφτά που επένδυσες στο σέξι εσώρουχο σου, όμως το σουτιέν δεν σου παρέχει την ίδια άνεση μετά από δύο χρόνια – το πολύ – χρήσης.

Αθλητικά παπούτσια

Διανύεις χιλιόμετρα με αυτά προκειμένου να κρατηθείς σε φόρμα; Το ιδανικό είναι να ανανεώνεις την αθλητική σου συλλογή ανά έτος.

Οδοντόβουρτσα

Γνωρίζεις ότι κάθε φορά που αρρωσταίνεις δημιουργείς εστία μικροβίων επάνω της; Ακόμα κι όταν είσαι υγιής όμως, σε συμβουλεύουμε να την αλλάζεις κάθε τρίμηνο.

Πετσέτα

Ακολουθείς πιστά τις οδηγίες της μαμάς σου για το πλύσιμο στο πλυντήριο που σκοτώνει τα βακτήρια, αλλά αυτό δεν μπορεί να συμβαίνει για πάντα. Ενα με τρία χρόνια είναι η ιδανική επιλογή.

Πηγή: bovary.gr

Διαβάστε επίσης:

Ισορροπώντας σε ψηλά τακούνια: Οι κίνδυνοι

Ο Guardian για τους Έλληνες που ψάχνουν ξύλα στα σκουπίδια – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ