Τροπικός κυκλώνας νότια της Κρήτης

Προειδοποίηση για επιδείνωση του καιρού στην Κρήτη εξέδωσε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, το οποίο προβλέπει το πέρασμα κυκλώνα νότια του νησιού τη Δευτέρα.

«Το βαρομετρικό χαμηλό με χαρακτηριστικά τροπικού κυκλώνα (medicane) το πρωί της Δευτέρας 31/10 βρίσκεται μεταξύ νότιας Πελοποννήσου και Δυτικής Κρήτης, όπως διακρίνεται και στην δορυφορική φωτογραφία που ακολουθεί», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

«Σύμφωνα με τα νεώτερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου, ο κυκλώνας αυτός θα κινηθεί γρήγορα προς τα ανατολικά, και σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία αναμένεται να περάσει από την Κρήτη κατά τη διάρκεια της Δευτέρας 31/10, όπως δίνεται και στους 4 προγνωστικούς χάρτες που ακολουθούν, οι οποίοι δίνουν το προβλεπόμενο πεδίο ανέμων και βροχής το πρωί και το απόγευμα της Δευτέρας 31/10».

Πολύ ισχυρές βροχοπτώσεις αναμένονται μέσα στην ημέρα στη νότια Πελοπόννησο, στα Κύθηρα και στις νότιες Κυκλάδες, αλλά τα μεγαλύτερα ύψη βροχής αναμένονται στην Κρήτη.

Ήδη μέσα στις 8 πρώτες ώρες της ημέρας, οι σταθμοί του Αστεροσκοπείου έχουν καταγράψει μεγάλα ύψη βροχής στην περιοχή, όπως δίνεται στον πίνακα που ακολουθεί:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ