Ένωση Διοικητικών Δικαστών: Οι απαξιωτικές κριτικές δεν είναι θεσμικά ανεκτές

Ανακοίνωση με αφορμή την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τον νόμο Παππά εξέδωσε η Ένωση Διοικητικών Δικαστών.

Η Ένωση επισημαίνει ότι  «η αμφισβήτηση του θεσμικού ρόλου της Δικαιοσύνης με αφορμή και την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, με απαξιωτικές κριτικές από εκπροσώπους της πολιτικής εξουσίας δεν συνάδουν με την συνταγματική τάξη και τις αρχές, στις οποίες στηρίζεται το Κράτος δικαίου και δεν είναι ούτε συνταγματικά προβλεπόμενες ούτε θεσμικά ανεκτές».

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Η αρχή της διάκρισης των λειτουργιών, οργανικό στοιχείο κάθε δημοκρατικού  πολιτεύματος,   προβλέπεται και κατοχυρώνεται  και από το Σύνταγμα  της χώρας  μας. Σύμφωνα με την αρχή αυτή η  νομοθετική πρωτοβουλία  ανήκει αναμφισβήτητα στην εκλεγμένη κυβέρνηση. Συνέχεται όμως  κατ΄ανάγκην, και σύμφωνα με την ως άνω αρχή, με τον συνταγματικό έλεγχο που είναι αρμοδιότητα της Δικαστικής Λειτουργίας. Η αμφισβήτηση του θεσμικού ρόλου της  Δικαιοσύνης με αφορμή και την απόφασή του  Συμβουλίου της Επικρατείας, με απαξιωτικές κριτικές από εκπροσώπους της πολιτικής εξουσίας δεν συνάδουν με την συνταγματική τάξη και τις αρχές, στις οποίες στηρίζεται το Κράτος δικαίου και δεν είναι ούτε συνταγματικά προβλεπόμενες ούτε θεσμικά  ανεκτές.

Η Πρόεδρος της Ένωσης

Ειρήνη Γιανναδάκη Πρόεδρος Εφετών»

Διαβάστε επίσης:

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Αδικαιολόγητες επιθέσεις της κυβέρνησης κατά της δικαιοσύνης

Παρέμβαση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για τη δημοσιοποίηση email δικαστικού του ΣτΕ

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ