Ήθελαν να πουλήσουν βρέφος για 8.000 ευρώ

Στο πάρα πέντε κατάφεραν οι αστυνομικοί στην Κατερίνη να αποτρέψουν την παράνομη υιοθεσία ενός νεογέννητου, το οποίο οι Βούλγαροι γονείς του είχαν σκοπό να πουλήσουν για 8.000 ευρώ σε ζευγάρι Ελλήνων.

Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσαν οι βιολογικοί γονείς του κοριτσιού και ακόμη δύο γυναίκες από τη Βουλγαρία, οι οποίες είχαν εμπλοκή στην παράνομη υιοθεσία. Η Αστυνομία αναζητά τον συμπατριώτη των συλληφθέντων, που έπαιξε τον ρόλο του διαμεσολαβητή για να αλλάξει χέρια το αγγελούδι , ο οποίος όμως διαφεύγει, καθώς φαίνεται ότι αντιλήφθηκε ότι ο κλοιός γύρω του είχε αρχίσει να στενεύει.

Στις 12 Οκτωβρίου ο 36χρονος πατέρας του παιδιού έφτασε στην Κατερίνη μαζί με την 32χρονη σύζυγό του, η οποία ήταν ακόμη έγκυος και φιλοξενήθηκαν σε διαμέρισμα 41χρονης ομοεθνούς τους. Με τη βοήθεια μιας 37χρονης συμπατριώτισσάς της λίγες μέρες αργότερα η νεαρή έφερε στον κόσμο στο Νοσοκομείο της Κατερίνης το υγιέστατο κοριτσάκι.

Ο διαμεσολαβητής

Την περασμένη Πέμπτη οι υποψήφιοι θετοί γονείς με τη μεσολάβηση ενός Βούλγαρου έφτασαν στο σπίτι όπου βρισκόταν η μητέρα και πήραν το βρέφος. Το μεσημέρι της επόμενης μέρας όμως ο διαμεσολαβητής επέστρεψε το κοριτσάκι στη μητέρα του, με σκοπό να οριστεί νεότερη ημερομηνία για την «υιοθεσία».

Εκτιμάται ότι ο Βούλγαρος κατάλαβε ότι το σχέδιό του είχε αποκαλυφθεί και επέστρεψε το παιδί στους γονείς του για να μη συλληφθεί. Με χειροπέδες κατέληξαν τελικά οι γονείς και οι δύο γυναίκες που βοήθησαν στην απόπειρα της παράνομης υιοθεσίας. Το κοριτσάκι μεταφέρθηκε στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Κατερίνης για εξετάσεις, ενώ οι αρμόδιες υπηρεσίες θα αποφασίσουν αν επιστραφεί στους γονείς του.

Πηγή: Espresso

Διαβάστε επίσης:

Κλείνει η «ψαλίδα» ανισότητας ανδρών-γυναικών στην κατανάλωση αλκοόλ

Έκανε κανό στην πλημμυρισμένη Γλυφάδα – ΒΙΝΤΕΟ

Η λάντζα της τραγωδίας στον βυθό της Αίγινας – ΦΩΤΟ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ