ΦΩΤΟ από την πορεία αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες

Με συνθήματα κατά του πολέμου και των βομβαρδισμών στην Συρία ολοκληρώθηκε η πορεία αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.

Στην  συγκέντρωση εκτός από αντιρατσιστικές οργανώσεις συμμετείχαν  πρόσφυγες από το Λαύριο, τον Ελαιώνα, την Ελευσίνα και τον Σκαραμαγκά.  Η αντιπολεμική συγκέντρωση αλληλεγγύης  πραγματοποιήθηκε  χωρίς επεισόδια στα Προπύλαια το απόγευμα της Πέμπτης.

Οι συγκεντρωμένοι διέσχισαν την οδό Πανεπιστημίου και κατευθυνόμενοι προς το Σύνταγμα πραγματοποίησαν ολιγόλεπτη στάση μπροστά στη Βουλή και στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, φωνάζοντας συνθήματα για ανοιχτά σύνορα, ανοιχτά σχολεία για τα παιδιά των προσφύγων, ίσα δικαιώματα, προστασία αλλά και τερματισμό του πολέμου στην περιοχή. Η πορεία κατευθύνθηκε και κατέληξε στην Πρεσβεία των ΗΠΑ.

Στην πορεία παρών ήταν κι ο επικεφαλής της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης ο οποίος δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι ” Αγωνιζόμαστε ενάντια στον πόλεμο, τον ιμπεριαλισμό, τον φασισμό, την ξενοφοβία. Είναι οι μεγάλες πληγές που αυτήν την ώρα κατατρώγουν το σώμα των χωρών της περιοχής  και κυρίως της Ευρώπης. Είναι η καινούργια μάστιγα η οποία πρέπει να καταπολεμηθεί από τους λαούς αν θέλουν να ανοίξουν δρόμους για το μέλλον μας”.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πηγή ΦΩΤΟ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δείτε επίσης:

Ξεκίνησε η πορεία αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες – ΦΩΤΟ

“Μπλόκαραν” πλειστηριασμό ακινήτου ανώνυμης εταιρείας στην Πάτρα

Δεκάδες ασθενοφόρα μπροστά από τη Βουλή – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ