Ένταση στο Ωραιόκαστρο – Πρόσφυγες πυρπόλησαν το ΙΧ που σκόρπισε τον θάνατο – ΒΙΝΤΕΟ

Μία γυναίκα και ένα παιδί, οι οποίοι διέμεναν στο Κέντρο Φιλοξενίας Φέσσα στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, έχασαν τη ζωή τους όταν παρασύρθηκαν από διερχόμενο όχημα, έξω από το Κέντρο. Σύμφωνα με πληροφορίες τα δύο θύματα ήταν μητέρα και γιος.

Επίσης τραυματίστηκε άλλος ένας ανήλικος πρόσφυγας, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση από το ΕΚΑΒ δεν φαίνεται να διατρέχει κίνδυνο η ζωή του, ενώ φέρεται να έχει ορθοπεδικά τραύματα.

Αστυνομικές δυνάμεις έχουν σπεύσει στην περιοχή, καθώς επικρατεί ένταση. Πρόσφυγες πυρπόλησαν το αυτοκίνητο του οδηγού που σκόρπισε το θάνατο. Υπό κράτηση τελεί ο οδηγός.

Η Πυροσβεστική επιβεβαίωσε ότι το αυτοκίνητο κάηκε ολοσχερώς, όπως και κάποιοι κάδοι στη γύρω περιοχή, αλλά τα οχήματά της δεν έχουν καταφέρει να πλησιάσουν ακόμα.

Βίντεο από τα επεισόδια στο Ωραιόκαστρο

Στη συνέχει  πρόσφυγες πέταξαν πέτρες προς τους αστυνομικούς που είχαν παραταχθεί  έξω από το Κέντρο Φιλοξενίας, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης, προσπαθώντας να τους περιορίσουν εντός του Κέντρου.

 

Πηγή βίντεο: thestival.gr

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ