Ενημέρωση του εισαγγελέα για την αποχή των μαθητών του δημοτικού σχολείου Βόλβης

Τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Θεσσαλονίκης ενημέρωσε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ανανιάδης για την απόφαση γονέων του δημοτικού σχολείου Προφήτη Βόλβης να απέχουν τα παιδιά τους από τα μαθήματα, εξαιτίας της φοίτησης παιδιών προσφύγων στο σχολείο, κατά τις απογευματινές ώρες.

Μαζί με τη σχετική ενημέρωση κοινοποιήθηκε και μια επιστολή πενταμελούς επιτροπής γονέων, καθώς ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων δεν υφίσταται πια ύστερα από σειρά παραιτήσεων.

Η επιστολή, που φέρει τις υπογραφές των πέντε μελών της Επιτροπής, έχει τον τίτλο «Αποχή από το σχολείο λόγω προσφύγων» και κοινοποιείται τόσο στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, όσο και στον Δήμαρχο Βόλβης.

«Αποφασίσαμε την αποχή των παιδιών μας από τα μαθήματα ως διαμαρτυρία της φοίτησης των παιδιών των προσφύγων στο σχολείο», αναφέρεται στο κείμενο της επιστολής, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και η πρόταση να πάνε τα παιδιά σε γειτονικό σχολείο, το οποίο δεν λειτουργεί.

«Επικαλούνται για την απόφασή τους λόγους υγιεινής, που δεν υφίστανται και έλλειψη ενημέρωσης που επίσης δεν στέκει ως επιχείρημα, διότι και ο δήμαρχος και όλοι οι δήμαρχοι είχαν ενημερωθεί για τα σχολεία που είναι υποψήφια για να λειτουργήσουν οι ΔΥΕΠ», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Ανανιάδης.

Υπενθύμισε την υποχρεωτικότητα της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και παρέπεμψε στην κείμενη νομοθεσία για την υποχρέωση της Πολιτείας να παρέχει εκπαίδευση στα παιδιά των προσφύγων, αλλά και στις διατάξεις του αντιρατσιστικού νόμου για τη δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους.

Σήμερα το πρωί στο σχολείο πήγαν 32 μαθητές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Εντάσεις και προπηλακισμοί στη γενική συνέλευση της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Χίου

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ απαντά για τα επεισόδια στο Ωραιόκαστρο: Μας προπηλάκισαν

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ