Στόχος η Τσατάνη ή το βιβλιοπωλείο; – Το χρονικό της έκρηξης στα Εξάρχεια – ΒΙΝΤΕΟ

Έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού σημειώθηκε αργά χθες το βράδυ σε βιβλιοπωλείο στην οδό Ιπποκράτους στα Εξάρχεια.

Από την έκρηξη δεν υπήρξαν τραυματισμοί, ωστόσο προκλήθηκαν φθορές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα και βιτρίνες καταστημάτων. 

Στη φωτογραφία του Άρη Χατζηστεφάνου και του infowar φαίνεται η έκταση της ισχύος του μηχανισμού που, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι αυτοσχέδιος.

Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, ο μηχανισμός εξερράγη περίπου δέκα λεπτά μετά το χρονικό όριο που έδωσαν νωρίτερα άγνωστοι, με τηλεφώνημα σε εφημερίδα.

Οι αξιωματικοί της ασφάλειας υποπτεύονται, είτε ότι υπήρξε κάποιο λάθος στη συνδεσμολογία, είτε επιδιώχθηκε να υπάρξουν τραυματίες αστυνομικοί.

O αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός ήταν τοποθετημένος στην είσοδο της πολυκατοικίας επί της οδού Ιπποκράτους 112, στην οποία διαμένει η Εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη.

Σε δηλώσεις του ο δικηγόρος της κ.Τσατάνη, Θέμης Σοφός ανέφερε ότι η έκρηξη έγινε στην είσοδο της πολυκατοικίας της εισαγγελέως. Επισήμανε ότι η κ.Τσατάνη είχε ζητήσει αύξηση των μέτρων για την ασφάλειά της, αλλά η Πολιτεία μείωσε τη φρούρηση.

Πλέον, τις έρευνες για την υπόθεση έχει αναλάβει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του Θέμη Σοφού:

 

Το χρονικό 

Στις 10:20 άγνωστος τηλεφώνησε σε εφημερίδα και σε ιστοσελίδα. Ανέφερε ότι επρόκειτο να εκραγεί βόμβα σε μισή ώρα στην Ιπποκράτους 112.

Η περιοχή αποκλείσθηκε από την αστυνομία και πράγματι η έκρηξη σημειώθηκε στο χρόνο που αναφέρθηκε στο προειδοποιητικό τηλεφώνημα, στις 10:50.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ο μη��ανισμός ήταν μικρής ισχύος και προξένησε υλικές ζημιές στο βιβλιοπωλείο.

Στη συνέχεια έγινε έρευνα στον τόπο του συμβάντος από πυροτεχνουργούς του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών

 

Πηγή: https://twitter.com/xstefanou

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ