Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ απαντά για τα επεισόδια στο Ωραιόκαστρο: Μας προπηλάκισαν

Ανακοίνωση για τα επεισόδια που προκλήθηκαν έξω από το 1ο Δημοτικό σχολείο του Ωραιόκαστρο μεταξύ μελών της και γονέων εξέδωσε η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως κάποιοι τους προπηλάκισαν και τους χτύπησαν.

 Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Με αφορμή τα περιστατικά ξενοφοβίας που εμφανίστηκαν στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης σχετικά με τη φοίτηση των παιδιών προσφύγων στα σχολεία της περιοχής, βρεθήκαμε ως Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ έξω από δημοτικό σχολείο αναρτώντας πανό (από την απέναντι πλευρά) και μοιράζοντας φυλλάδιο με την ανακοίνωσή μας.

Αυτό όπως φαίνεται ενόχλησε κάποιους οι οποίοι με συνθήματα τύπου «αναρχοάπλυτοι και ανθέλληνες» μας απείλησαν ότι αν δεν κατεβάσουμε το πανό θα μας δείρουν. Δε δίστασαν μάλιστα την ίδια ώρα που εγκαλούσαν ότι τους παίρνουμε το χώρο, να μας προπηλακίσουν και να χτυπήσουν ορισμένους από εμάς.

Ενώ μάλιστα μας κατηγορούσαν ότι τρομάζουμε τα παιδιά φώναζαν ότι τα προσφυγόπουλα δεν είναι δικά μας παιδιά αλλά παιδιά του Αλλάχ, ότι θα μας μολύνουν με ασθένειες και ότι όσοι υποστηρίζουν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες είναι φασίστες που χρησιμοποιούν βία(;).

Γίνεται τώρα φανερό πως οι προτροπές του Δημάρχου να ανοίξουν κεφάλια άρχισαν να γίνονται πραγματικότητα και πώς το μίσος και η μισαλλοδοξία αναπτύσσονται διαρκώς.

Τα συνεχιζόμενα κρούσματα ξενοφοβίας που αναπτύσσονται στην περιοχή με «συγκεντρώσεις» ενάντια στην εισαγωγή των προσφύγων στα σχολεία, με ανακοινώσεις όπως αυτή που εξέδωσε πριν ένα μήνα Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων σχολείου της περιοχής με απειλές ότι τα σχολεία θα κλείσουν με λουκέτα, επιβάλουν ως επιτακτική ανάγκη την κινητοποίηση όλων ώστε να διασφαλίσουμε ότι το τεράστιο κύμα αλληλεγγύης που  δημιούργησε η ελληνική κοινωνία δε θα διαρραγεί από τέτοιες φωνές. Πρακτικές ρατσισμού και ξενοφοβίας δεν ταιριάζουν ούτε με τη συλλογική μνήμη της προσφυγιάς που διατηρεί ο ελληνικός λαός ούτε με τη συνείδηση ανθρωπιάς που έχει διαμορφώσει όλο αυτό το διάστημα.

Εμείς από την μεριά μας θα συνεχίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να παλεύουμε για να νικήσει η αλληλεγγύη απέναντι στην ξενοφοβία, η ανθρωπιά απέναντι στο μίσος , το φως απέναντι στο σκοτάδι. Ως νέοι άνθρωποι δηλώνουμε ευθαρσώς ότι με τους πρόσφυγες θα πάμε μαζί σχολείο, θα σπουδάσουμε μαζί, θα δουλέψουμε μαζί, θα ζήσουμε μαζί. Οι μόνοι που δεν χωράνε στις ζωές μας είναι οι ρατσιστές και οι μισαλλόδοξοι.

Διαβάστε επίσης

Στα χέρια πιάστηκαν γονείς με νεολαίους του ΣΥΡΙΖΑ στο Ωραιόκαστρο – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ