Πρώτο κουδούνι για 1.500 προσφυγόπουλα

Το πρώτο κουδούνι της σχολικής χρονιάς για περίπου 1.500 προσφυγόπουλα θα χτυπήσει τη Δευτέρα το μεσημέρι σε 20 σχολεία της χώρας που βρίσκονται κοντά σε κέντρα φιλοξενίας, ενώ μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου και αφού ακολουθηθεί κατά γράμμα το πρόγραμμα εμβολιακής κάλυψης θα βρεθούν στις τάξεις 22.000 παιδιά.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες, ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης με τους συναρμόδιους υπουργούς εξήγησε ότι τα μαθήματα θα γίνονται 4 ώρες καθημερινά (2-6 το απόγευμα) και θα αφορούν μαθήματα ελληνικής γλώσσας, της αγγλικής ή άλλης που θα επιλέξουν τα παιδιά, μαθηματικά, υπολογιστές, καλλιτεχνικά και αθλητισμό.

«Στόχος είναι μετά από μήνες που θα μπορούν να ενταχθούν με τρόπο λειτουργικό στο πλαίσιο της σχολικής τάξης, να πάνε μαζί με τα Ελληνάκια στα σχολεία» τόνισε ο κ. Φίλης. Ο υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε σε «περιθωριακές», όπως τις χαρακτήρισε, αντιδράσεις από μερίδα γονέων και τόνισε: «Θέλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι δεν υπάρχουν εσωτερικά σύνορα και την ευθύνη γι’ αυτά τα ζητήματα την έχει η Πολιτεία», καταλήγοντας ότι δεν υπάρχει κανένα ζήτημα δημόσιας υγείας.

Διαβεβαίωση

Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός και πλέον αρμόδιος γι’ αυτά τα ζητήματα ήταν κατηγορηματικός λέγοντας ότι «δεν υπάρχει κανένας λόγος δημόσιας υγείας που να εμποδίζει αυτή την παρέμβαση του υπουργείου Παιδείας για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων». Ο κ. Ξανθός υπογράμμισε ότι παρότι το προηγούμενο διάστημα υπήρξαν κραυγές για υγειονομική βόμβα που θα εκραγεί, δεν συνέβη τίποτα τέτοιο. «Υπήρξαν μεμονωμένα κρούσματα λοιμωδών νοσημάτων, τα οποία αντιμετωπίστηκαν γρήγορα, περιορίστηκαν και δεν εξαπλώθηκαν. Για την ένταξη των προσφυγόπουλων στα σχολεία, έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα όσον αφορά τους εμβολιασμούς».

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Γιάννης Παντής τόνισε πως υπάρχει ένα οργανωμένο πρόγραμμα για την εκπαίδευση των παιδιών, τα βιβλία έχουν αρχίσει να τυπώνονται και θα προσληφθούν συνολικά 800 εκπαιδευτικοί για να καλύψουν όλες τις ανάγκες.

Όπως έγινε γνωστό, τη Δευτέρα θα υπάρξει μεταφορά προσφυγόπουλων προς τις σχολικές μονάδες από δύο κέντρα φιλοξενίας στην Αττική, δύο στη Θεσσαλονίκη, ένα στην Ηπειρο και ένα στην Εύβοια.

Πηγή: Έθνος

Διαβάστε επίσης:

Φίλης: Το μεσημέρι θα κάνουν μάθημα στα σχολεία οι πρόσφυγες

Κως – Απειλούν με κινητοποιήσεις οι γονείς που αντιδρούν στη φοίτηση προσφύγων

Τι αλλάζει στο Λύκειο – Πώς θα γίνεται η εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ