Εντοπίστηκε ο αστυνομικός που έριξε τα χημικά στους συνταξιούχους

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διέταξε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, εντοπίστηκε ο αστυνομικός που φαίνεται στις εικόνες και τα βίντεο, να κάνει χρήση χημικών, τη στιγμή που οι συνταξιούχοι επιχειρούν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό, όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος. Μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να κληθεί στην ΓΑΔΑ προκειμένου να δώσει εξηγήσεις.

Από την πλευρά τους πάντως, αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ επιμένουν ότι προέβησαν σε «περιορισμένη» όπως λένε, χρήση των δακρυγόνων επιλέγοντας τον πιο ήπιο τρόπο απώθησης των διαδηλωτών οι οποίοι επιχειρούσαν να ανατρέψουν την κλούβα των ΜΑΤ στην Ηρώδου του Αττικού.

Όπως σημειώνουν, αν δεν έριχναν χημικά, υπήρχε ο κίνδυνος να σημειωθεί σύγκρουση ανδρών των ΜΑΤ και συνταξιούχων με υψηλό τον κίνδυνο τραυματισμών. Ωστόσο από αρμόδια κυβερνητικά στελέχη διατάχθηκε να γίνει ΕΔΕ ώστε να διαλευκανθεί τι ακριβώς έγινε και αν κάποια στελέχη της ΕΛ.ΑΣ φταίνε, να τιμωρηθούν.

Ο Πρωθυπουργός εμφανίστηκε οργισμένος από την εικόνα των συνταξιούχων που «έφαγαν» τα χημικά και επικοινώνησε σε αυστηρό ύφος με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα.

Με δήλωσή του, ο Ν. Τόσκας δήλωσε ότι αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη και ζήτησε να ξεκινήσει άμεσα προκαταρκτική εξέταση. Παράλληλα, διαμήνυσε ότι θα απαγορεύεται πλέον η ρίψη χημικών από τα ΜΑΤ σε διαδηλώσεις εργαζόμενων και συνταξιούχων.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

 

Διαβάστε επίσης:

Ένταση και χημικά στην πορεία των συνταξιούχων στο Μαξίμου – ΒΙΝΤΕΟ

Το ΚΚΕ για τα επεισόδια στο Μαξίμου: Η κυβέρνηση έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ