Ελέγχονται για υποθέσεις φοροδιαφυγής ο Καλογρίτσας και μέλη της οικογένειας του

Της Άννας Κανδύλη

Τέσσερις δικογραφίες για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος έχουν σχηματιστεί κατά του κατασκευαστή Χρήστου Καλογρίτσα και μελών της οικογένειάς του, μετά από στοιχεία που προέκυψαν από τη διασταύρωση των λιστών φοροδιαφυγής.

Η πρώτη είναι κατά του γιου του, Ιωάννη Βλαδίμηρου, ο οποίος ανακηρύχτηκε και  υπερθεματιστής μίας εκ των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών. Σύμφωνα με πληροφορίες, αφορά στο ποσό των 4 εκ. ευρώ.

Η σχετική δικογραφία διαβιβάστηκε από τους οικονομικούς εισαγγελείς στην Εισαγγελία Πρωτοδικών με παραγγελία άσκησης ποινικής δίωξης για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και φοροδιαφυγή.

Μετά τη δίωξη που ασκήθηκε το χειμώνα, η υπόθεση ανατέθηκε σε ανακριτή, ωστόσο το καλοκαίρι, και προφανώς ενόψει του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, το ποσό πληρώθηκε από τον υιό Καλογρίτσα, κάτι που οδηγεί σε παύση της δίωξης.

Στη δεύτερη δικογραφία κατηγορούμενοι για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα άνω των 20 εκ. ευρώ είναι ο Χρήστος Καλογρίτσας και η σύζυγός του. Αυτή εκκρεμεί στο Εφετείο για προσδιορισμό σε δίκη.

Η τρίτη και η τέταρτη δικογραφία αφορούν τις κόρες του Χρήστου Καλογρίτσα και εκκρεμούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Η μία θυγατέρα ελέγχεται για ποσό 3 εκ. ευρώ και η άλλη για 6 εκ. ευρώ.

Τα μέλη της οικογένειας Καλογρίτσα ελέγχθηκαν στο πλαίσιο των ερευνών των αρχών για τις λίστες φοροδιαφυγής, που ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 2015.

Διαβάστε επίσης:

Σπίρτζης: Τα ΜΜΕ στοχοποιούν υπουργούς

Οι μαντινάδες του Θεοδωράκη για το βοσκοτόπι του Καλογρίτσα

To καρφί του Καμμένου για το βοσκοτόπι του Καλογρίτσα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ