Σύροι πρόσφυγες βοηθούν τους πλημμυροπαθείς στα Τρίκαλα – ΦΩΤΟ

Σύροι πρόσφυγες, μαζί με μέλη της ομάδας Εθελοντών του Δήμου Τρικκαίων, μετείχαν την Κυριακή στη διανομή εμφιαλωμένου νερού από τον Δήμο σε κατοίκους πλημμυρισμένων χωριών, οι περιουσίες των οποίων έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών.

Χωριά του Δήμου Τρικκαίων, όπως η Φωτάδα και το Καλονέρι, έμειναν χωρίς πόσιμο νερό, λόγω προβλημάτων στην ηλεκτροδότηση και των ορμητικών υδάτων. Η Ομάδα Εθελοντών του Δήμου Τρικκαίων ανέλαβε να συνδράμει το έργο του Δήμου και της ΔΕΥΑΤ, που είχαν ήδη εξασφαλίσει μεγάλες ποσότητες εμφιαλωμένου νερού. Σε αυτή την προσπάθεια σημαντική ήταν η συμβολή και των προσφύγων, με τη δημοτική αρχή, να σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση:

 “Από τη φρίκη του πολέμου, εθελοντισμός στα πλημμυρισμένα χωριά του Δήμου Τρικκαίων. Από τις βόμβες και το αίμα, στις κατεστραμμένες περιουσίες. Ο εθελοντισμός, η προσφορά, η έγνοια για τον συνάνθρωπο, κυριάρχησαν το Σάββατο. Ανάμεσα στους εθελοντές, και πρόσφυγες από τη Συρία… την πολύπαθη χώρα με τους πολύπαθους κατοίκους”.

Πηγή φωτο: trikalaola.gr, trikaladay.gr

Πηγή: AΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Συμπλοκή με έξι τραυματίες στις φυλακές της Κω

Πανικός σε παραλία της Ρόδου – Λαγοκέφαλοι επιτέθηκαν σε ψαρά

Συνεχίζεται ο εφιάλτης στη Θάσο – Αναζωπυρώθηκαν τα πύρινα μέτωπα – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ