Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει: Κινδύνεψε κοριτσάκι στο νοσοκομείο της Σαντορίνης

Βαριές καταγγελίες για το νοσοκομείο Σαντορίνης κάνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων σημειώνοντας ότι κινδύνεψε ένα κοριτσάκι 11,5 ετών λόγω έλλειψης προσωπικού. 

“Φεύγει ο τουρισμός, αδειάζει το νοσοκομείο Α.Ε. από προσωπικό” αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ στην ανακοίνωσή της που έχει ως εξής:

“Και τώρα μόνοι, οι μόνιμοι κάτοικοι του νησιού!!!

Αδειάζει το Νοσοκομείο από προσωπικό!!!

Οι μόνιμοι κάτοικοι Σαντορίνης έχουν συνηθίσει με Πρωτοβάθμιες Υπηρεσίες και μόνο. Υποσχέσεις ήταν η λειτουργία του νέου Νοσοκομείου από τον «Μαυρογιαλούρο» κο Τσίπρα. Ποιος τις πιστεύει; Χρειάζονται χρήματα και προσωπικό. «Με πορδές δεν βάφονται αυγά»!!!

Εφημερεύει το Νοσοκομείο καθημερινά όλο το 24ωρο και όμως τις νύχτες τώρα που έπιασε το φθινόπωρο, είναι άδειο από Ιατρούς.

Μόνο οι Ιατροί του ΕΣΥ που μεταφέρθηκαν από το Κέντρο Υγείας, είναι παρόντες στις εφημερίες.

Οι Ιατροί της ΑΕΜΥΑΕ έχασαν το ενδιαφέρον.

«Ο Μαυρογιαλούρος κος Τσίπρας» κατά τα εγκαίνια υποσχέθηκε ότι οι γυναίκες θα γεννάνε στο τόπο τους.

Ο υπέρηχος με ενσωματωμένη κολπική κεφαλή δεν λειτουργεί ή λειτουργεί ΑΛΑ ΚΑΡΤ. Μήπως για να πηγαίνουν οι έγκυες γυναίκες, οι πολίτες στα Ιδιωτικά Διαγνωστικά Κέντρα;

8 Ιδιώτες Γυναικολόγοι στο νησί. Με τον παλαιό υπέρηχο του Κέντρου Υγείας κάνουν εξετάσεις και μόνο.

Έχει αξία να αναφέρουμε την περιπέτεια ενός κοριτσιού 11,5 ετών από την Βουλγαρία.

Προσήλθε στο Νοσοκομείο Σαντορίνης την Πέμπτη 1/9/2016 10η ημέρα περιόδου με αιμορραγία.

Ο Γυναικολόγος Ιατρός της ΑΕΜΥ Α.Ε. την παρέπεμψε στο παιδίατρο της ΑΕΜΥ ΑΕ. Χωρίς να κάνουν αιματολογικές εξετάσεις, παρότι είχε αιμορραγία, την ξαπόστειλαν στο σπίτι της, λέγοντας ότι είναι καλά.

Ήταν μεσημέρι και βλέπετε έπρεπε να φύγουν οι Ιατροί της ΑΕΜΥ ΑΕ παρότι εφημέρευαν. Εξάλλου Ιδιωτικό μαγαζί είναι!!!. Την Δευτέρα το κοριτσάκι με τους γονείς του επανήλθε στο Νοσοκομείο, αφού συνεχιζόταν η αιμορραγία και ευτυχώς έπεσε στα χέρια της Διευθύντριας Γυναικολόγου του ΕΣΥ. Έγιναν οι απαραίτητες αιματολογικές εξετάσεις. Το παιδί είχε αιματοκρίτη 21. Με την κατάλληλη θεραπεία διακομίσθηκε με αεροπλάνο στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» όπου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Στη διάθεση ο πατέρας να μιλήσει για την ταλαιπωρία που υπέστη!!!

Την γλίτωσε παρά τρίχα και η κυβέρνηση αγρόν ηγόραζε.

Το Νοσοκομείο αδειάζει!!!

Οι αποσπασμένοι Ιατροί άρχισαν να γυρνάνε στα Νοσοκομεία τους στην Αθήνα.

Διευθύντρια Ιατρικής Υπηρεσίας ορίστηκε Επικουρικός Ιατρός αποσπασμένη δύο μήνες από το Νοσοκομείο Ασκληπιείο των Αθηνών, αν και απαγορεύεται καθότι δεν φέρει τον βαθμό του Διευθυντή και είναι Ορισμένου Χρόνου Ιατρός.

Ιδιώτες υπάλληλοι της ΑΕΜΥ ΑΕ που προσλήφθηκαν εκτός ΑΣΕΠ, χωρίς προσόντα προΐστανται Δημοσίων Υπαλλήλων επειδή έχουν «μπάρμπα στη Κορώνη».

Το τοπικό ΕΚΑΒ υπολειτουργεί λόγω υποστελέχωσης. Υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας της Διοίκησης του ΕΚΑΒ με τη Διοίκηση της ΑΕΜΥ Α.Ε. για συνλειτουργία του ΕΚΑΒ, ανοίγοντας τους Ασκούς του Αιόλου για ιδιωτικοποίηση του ΕΚΑΒ, αν και ο Δημόσιος Χαρακτήρας προστατεύεται από το Σύνταγμα της Χώρας.

Στη συγκρότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου συμμετέχουν Ιατροί της ΑΕΜΥ ΑΕ που απαγορεύεται από το Νόμο.

Το Νοσοκομείο Σαντορίνης ΑΕ το καλοκαίρι έκανε χειρουργεία μόνο «της ανατομικής περιοχής γύρω των αιμορροΐδων»

Τώρα ούτε αυτά!!!

Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα!!! Ή όχι;

Θα παραμείνει το προσωπικό του Κέντρου Υγείας που τόσα χρόνια δίνει τη μάχη για τη προστασία της ζωής των κατοίκων του νησιού.

Η στελέχωση, τα χειρουργεία θα περιμένουν ξανά του χρόνου το καλοκαίρι, με τα νέα Ασφαλιστικά Πακέτα!!!”

 

Διαβάστε επίσης

Εξαφανίστηκε 13χρονος από την Πλατεία Αττικής

Συνθήματα και αποδοκιμασίες στην επίσκεψη του Πολάκη στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας – ΒΙΝΤΕΟ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ