65 φωτογραφίες από τις καταστροφές – 4 νεκροί και μια αγνοούμενη

Στο έλεος της κακοκαιρίας και των σφοδρών βροχοπτώσεων βρέθηκαν πολλές περιοχές της χώρας. Μέχρι στιγμής τέσσερις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ μια γυναίκα αγνοείται στην Αγία Τριάδα Θεσσαλονίκης.   

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, νεκρές είναι μια 63χρονη με κινητικά προβλήματα και μια 80χρονη στην πόλη της Καλαμάτας, οι οποίες ανασύρθηκαν από πλημμυρισμένα υπόγεια, ενώ ένας 90χρονος εντοπίστηκε νεκρός στο σπίτι του στη Θουρία, το οποίο όμως δεν έχει πλημμυρίσει και εκτιμάται ότι πιθανότατα πέθανε από άλλη αιτία. Επίσης, νεκρός εντοπίστηκε ο 73χρονος βοσκός που αγνοείτο στην περιοχή, Βλαχιώτη Λακωνίας. Η σορός του  βρέθηκε 200 μέτρα μακριά από το σπίτι του. 

Στη Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης σωστικά συνεργεία έχουν στήσει επιχείρηση για τον εντοπισμό μιας 53χρονης που αγνοείται και για την οποία είχε δηλώσει ο σύζυγός της ότι έχασε την επαφή μαζί της. Γύρω στις 5 τα ξημερώματα το αυτοκίνητο της γυναίκας βρέθηκε σε βενζινάδικο με τα αλάρμ αναμμένα, αλλά η ίδια παραμένει άφαντη.

Στο μεταξύ, κατά τις 11 το πρωί, εξαιτίας συσσώρευσης νερού στο οδόστρωμα, «κόλλησε» λεωφορείο του ΟΑΣΘ στα Κουφάλια, και -σύμφωνα με την Αστυνομία- χρειάστηκε η συνδρομή των Αρχών για να απεγκλωβίσουν τέσσερις ηλικιωμένες επιβάτιδες, που είναι καλά στην υγεία τους.

Η Πυροσβεστική υπηρεσία και όλος ο κρατικός μηχανισμός είναι σε πλήρη επιφυλακή, κυρίως στη Δυτική Ελλάδα, τη Μεσσηνία, την Κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία, όπου εντοπίζονται κυρίως τα φαινόμενα, ενώ στην Καλαμάτα, για την άντληση υδάτων έχουν μεταβεί ενισχύσεις και συγκεκριμένα 20 αντλίες από την Αθήνα και 12 από την Τρίπολη.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι πληγείσες περιοχές

Με εντολή του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα οι ανά την επικράτεια πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές, τέθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ο κ. Τόσκας και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης συμμετείχαν σε ευρεία σύσκεψη με συναρμόδιους φορείς και εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Καλαμάτα, με θέμα τη διαχείριση των άμεσων συνεπειών των καταστροφικών ακραίων καιρικών φαινομένων.

Το ξέσπασμα των πλημμυροπαθών σε Τόσκα και Κωνσταντινέα – ΒΙΝΤΕΟ

Οργισμένοι πολίτες διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Μεσσηνίας Πέτρο Κωνσταντινέα που βρέθηκαν στην Καλαμάτα, μετά τη θεομηνία που έπληξε την περιοχή. 

Οι κ. κ. Τόσκας και Κωνσταντινέας άκουσαν τις καταγγελίες των πλημμυροπαθών, κάποιοι από τους οποίους επέρριψαν ευθύνες στους τοπικούς άρχοντες.  

Δείτε το βίντεο του ΑLPHA 

Ύφεση των καιρικών φαινομένων και νέα επιδείνωση από τα χαράματα της Πέμπτης

Για ύφεση μέχρι το βράδυ στα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή της Καλαμάτας κάνει λόγο μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Αντώνης Λάλος, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ, υπογραμμίζοντας όμως, ότι θα υπάρξει εκ νέου επιδείνωση με βροχές και καταιγίδες από τα χαράματα της Πέμπτης. Ο ίδιος τονίζει ότι έπεσε μεγάλη ποσότητα νερού σε λίγες ώρες – υπολογίζεται πάνω από 100 χιλιοστά στην Καλαμάτα για 6-12 ώρες – και είναι αναμενόμενο να δημιουργούνται πλημμυρικά φαινόμενα, που σε συνδυασμό με την ύπαρξη καμένων περιοχών και παρεμβάσεων ή παραλείψεων του ανθρώπινου παράγοντα δημιούργησαν τα προβλήματα.

Σύμφωνα εξάλλου με τον κ. Λάλο «στην κεντρική και δυτική Μακεδονία, όπου επλήγησαν κυρίως οι περιοχές γύρω από τη Θεσσαλονίκη, καθώς και σε ένας μέρος της Θεσσαλίας θα συνεχιστούν τα φαινόμενα όλη μέρα με μικρή ύφεση το βράδυ».

Αναλυτικά, «αυτές τις ώρες έχουν μετατοπιστεί οι καταιγίδες στην περιοχή της Λακωνίας, και του Αργολικού Κόλπου. Υπάρχει ύφεση στις δυτικές περιοχές ακόμη και στην Καλαμάτα που είχε σοβαρά προβλήματα. Η ύφεση θα διαρκέσει έως το βράδυ απόψε και θα ξαναρχίσει χαράματα να επιδεινώνεται ο καιρός με βροχές και καταιγίδες στη δυτική Ελλάδα» εξηγεί ο κ. Λάλος και συμπληρώνει: « Η επιδείνωση θα ξεκινήσει από τα δυτικά και θα συνεχιστεί η κακοκαιρία σχεδόν όλη μέρα αύριο σε μια ζώνη από το Ιόνιο, τη δυτική και βόρεια Πελοπόνησο, τη δυτική και κεντρική Στερεά, τη Θεσσαλία, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Στην Αττική αύριο θα σημειωθούν κάποιες βροχές και καταιγίδες αλλά φαίνεται ότι η περιοχή δεν θα επηρεαστεί ιδιαίτερα».

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από την Καλαμάτα

Εικόνες βιβλικής καταστροφής και στη Θεσσαλονίκη

Μεγάλες είναι οι καταστροφές και στην Ανατολική Θεσσαλονίκη από τη σφοδρή βροχόπτωση ενώ από χθες τα ξημερώματα αγνοείται μία γυναίκα στην περιοχή της Μηχανιώνας.

Όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες το αυτοκίνητό της είχε ακινητοποιηθεί καθώς ο δρόμος είχε πλημμυρίσει ενώ τελευταία φορά την είδαν την ώρα που προσπαθούσε να βγει από το ΙΧ.

Οι ζημιές από τη νεροποντή είναι τεράστιες. Δρόμοι έχουν ανοίξει στα δύο, αμάξια έχουν καταστραφεί ενώ σπίτια έχουν πλημμυρίσει.

Δείτε τα βίντεο:

Πηγή: thousandnews.gr

7 φωτογραφίες σοκ από την Στούπα- Δεν έμεινε τίποτα όρθιο

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες από την Στούπα Μεσσηνίας, όπου η κακοκαιρία δεν άφησε τίποτα όρθιο!

Σύμφωνα με μαρτυρία αναγνώστη του enikos.gr στην παραλία της Στούπας έχουν βρεθεί 11 Ι.Χ αυτοκίνητα.

Τις φωτογραφίες πόσταρε η Ιωάννα Κοντομηνά στο προφίλ της στο facebook.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Εικόνες σοκ από τη Θεσσαλονίκη – Νερά “σκεπάζουν” λεωφορείο του ΟΑΣΘ

Σοκαριστικές είναι οι εικόνες από την καταστροφή και στη Θεσσαλονίκη. Ενδεικτικό είναι το βίντεο που ακολουθεί, με ένα λεωφορείο του ΟΑΣΘ που ακινητοποιείται και σχεδόν εξαφανίζεται από τα ορμητικά νερά.

Ο οδηγός και οι τέσσερις επιβάτες, που προκειμένου να σωθούν ανέβηκαν στην οροφή του λεωφορείου, απεγκλωβίστηκαν από κατοίκους της περιοχής οι οποίοι διέθεταν φορτωτή. Ευτυχώς όλοι είναι καλά στην υγεία τους.

Δείτε το βίντεο:

Εικόνες καταστροφής στο χωριό Εύα της Μεσσηνίας

Εικόνες βιβλικής καταστροφής στα χωριά της Μεσσηνίας μετά την σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή.

Στο χωριό Εύα, τεράστιες είναι οι υλικές ζημιές, δέντρα και ταμπέλες ξεριζώθηκαν, χωράφια πλημμύρισαν ενώ αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά.   

 Δείτε τις φωτογραφίες:

Πηγή φωτό: Facebook (Dionisis Georgios Sot)

Τα αυτοκίνητα στο έλεος της κακοκαιρίας στην Καλαμάτα

Η Καλαμάτα μετρά τις πληγές της από την σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε από τα ξημερώματα την ευρύτερη περιοχή.

Από τη μανία των χειμάρρων, δεκάδες αυτοκίνητα στην Καλαμάτα αλλά και σε πολλά χωρία, υπέστησαν μεγάλες ζημιές ή καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Οι παρακάτω φωτογραφίες είναι από την Καλαμάτα.

Πηγή: Χρήστης Facebook: Thanassis Poulopoulos

Εικόνες καταστροφής από το Πήδημα Μεσσηνίας

Η κακοκαιρία που έπληξε την Μεσσηνία, και συγκεκριμένα την περιοχή Πήδημα άφησε πολλές καταστροφές στο πέρασμά της.

Να σημειώσουμε ότι μία γυναίκα ανασύρθηκε νεκρή από το πλημμυρισμένο υπόγειο σπιτιού στην περιοχή. Πρόκειται για μια 63χρονη με κινητικά προβλήματα που δεν μπόρεσε να εγκαταλείψει την οικία της.

Δείτε τις φωτογραφίες από αναγνώστη του enikos.gr:

 

 

 

Εικόνες καταστροφής από το Πήδημα Μεσσηνίας - ΦΩΤΟ αναγνώστη

Μεγάλη καταστροφή στην Ασπροπουλιά Μεσσηνίας

Πολλά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ευρύτερα η περιοχή της Μεσσηνίαςαπό την κακοκαιρία.

Το «φούσκωμα» του ποταμιού, έφερε το νερό στα πρώτα σπίτια, στην Ασπροπουλιά Μεσσηνίας, όπως μαρτυρούν κάτοικοι στα social media.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Πηγή φωτό: Χρήστης facebook: Παντελεήμων Μάργαρης

Πλημμύρισαν πολλές περιοχές και σπίτια στον Πύργο

Συνεχίζεται και σήμερα η κακοκαιρία και οι πλημμύρες στον Πύργο. Ευτυχώς μετά τις 10:30 η βροχή σταμάτησε και βελτιώθηκε ο καιρός σε όλη την περιοχή.

Οι έντονες βροχοπτώσεις που ξεκίνησαν από τα ξημερώματα της Τρίτης δημιούργησαν πολλά προβλήματα σε σπίτια και ειδικά στις Εργατικές Κατοικίες Κατακόλου. Πολλές περιοχές της πόλης του Πύργου και των γύρω περιοχών έχουν πλημμυρίσει και επικρατεί το αδιαχώρητο.

Το ΚΤΕΛ, οι νέες Εργατικές Κατοικίες Κατακόλου, η Ερυθρού Σταυρού, Πατρών, περιοχή Λάπατο είναι κάποιες από τις περιοχές που έχουν πληγεί πολύ και με την επέμβαση της Πυροσβεστικής και οχήματα του Δήμου Πύργου πραγματοποιούν άντληση υδάτων και καθαρισμούς φρεατίων.

 

Δείτε το βίντεο:

 

 

 

 

 

 

Πηγή: iliaoikonomia.gr

Κόκκινο το νερό της βρύσης μετά τις πλημμύρες στη Μεσσηνία

Προβλήματα στο δίκτυο υδροδότησης φαίνεται ότι έχει προκαλέσει η θεομηνία που έπληξε τις τελευταίες ώρες τη Μεσσηνία.

Όπως φαίνεται στην φωτογραφία που μας έστειλε αναγνώστης του enikos.gr, το νερό που βγαίνει από τις βρύσες του σπιτιού έχει κόκκινη απόχρωση.

Δείτε την φωτογραφία:

Πλημμυρισμένος ο κόμβος της Μεσσήνης

Μεγάλα είναι τα προβλήματα στη Μεσσηνία από την κακοκαιρία που μαστίζει την περιοχή.

Δείτε πως είναι η κατάσταση το πρωί στον κόμβο της Μεσσήνης:

Πηγή: Χρήστης Facebook: Thanassis Poulopoulos

Άγιος Νικόλαος Μάνης – Αυτοκίνητα στο έλεος… του νερού

Τεράστιες πληγές μετρούν οι πολίτες και στον Άγιο Νικόλαο Μάνης, καθώς οι σφοδρές βροχοπτώσεις έχουν μετατρέψει τους δρόμους σε ποτάμια και τα Ι.Χ αυτοκίνητά τους, παραδίδονται στο έλεος των χειμάρρων.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Πηγή: Χρήστης Facebook: Thanassis Poulopoulos

ΒΙΝΤΕΟ αναγνώστη από τις καταστροφές της Μεσσηνίας

Τις εικόνες καταστροφής από τη θεομηνία στη Μεσσηνία και συγκεκριμένα στο κέντρο της Καλαμάτας, κατέγραψε αναγνώστρια του enikos.gr με το κινητό της.

Οι δρόμοι είναι πλημμυρισμένοι, αυτοκίνητα έχουν αναποδογυρίσει ενώ μπάζα και ξύλα που παρέσυραν τα ορμητικά νερά έχουν κατακλύσει τις αυλές των σπιτιών.

Δείτε το βίντεο:

Νέες Φωτογραφίες από την καταστροφή στην Καλαμάτα

Ενδεικτικές του μεγέθους της καταστροφής από τη σφοδρή βροχόπτωση στηνΚαλαμάτα είναι οι φωτογραφίες που ανεβάζουν στα social media κάτοικοι της περιοχής.

Η καταγραφή των ζημιών από τα συνεργεία του δήμου είναι σε εξέλιξη ενώ σε λίγο αναμένεται να υπογράψει ο δήμαρχος Καλαμάτας το αίτημα προκειμένου να κηρυχθεί ο δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Νέες Φωτογραφίες από την καταστροφή στην Καλαμάτα

*Οι φωτογραφίες είναι από τη χρήστη του facebook Nafsika Lagonikakou

Τεράστιες καταστροφές στην Μάνη

Τεράστιες είναι οι καταστροφές στην Μάνη μετά την έντονη βροχόπτωση που έπληξε την περιοχή.

Οι κάτοικοι μετρούν τις πληγές τους καθώς η κακοκαιρία προκάλεσε έντονα προβλήματα, ιδίως στον Άγιο Νικόλαο.

Δείτε το βίντεο:

Αυτοκίνητα έπεσαν στη θάλασσα στη Στούπα Μεσσηνίας

Η κακοκαιρία που μαστίζει τη χώρα συνεχίζεται και στη Στούπα Μεσσηνίας, και με το πρώτο φως της ημέρας, ξεκίνησαν τα προβλήματα.

Σύμφωνα με μαρτυρία αναγνώστη του enikos.gr στην παραλία της Στούπας έχουν βρεθεί 11 Ι.Χ αυτοκίνητα.

Δείτε την φωτογραφία:

Διαβάστε επίσης:

Εντυπωσιακές εικόνες από τις πλημμύρες στη Λακωνία – ΦΩΤΟ

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για τις φονικές πλημμύρες στην Καλαμάτα – ΒΙΝΤΕΟ

Με κανό διασώθηκαν εργάτες σε εργοστάσια στη Μεσσηνία – ΒΙΝΤΕΟ

Αποκλεισμένα τρία χωριά στον δήμο Ευρώτα

Συγκλονιστικές φωτογραφίες από τις καταστροφές στη Μεσσηνία

Μάνη:Η καταστροφή σε εικόνες – ΦΩΤΟ

Εικόνες σοκ από τη Θεσσαλονίκη – Νερά “σκεπάζουν” λεωφορείο του ΟΑΣΘ – ΒΙΝΤΕΟ

Εικόνες καταστροφής από το Πήδημα Μεσσηνίας – ΦΩΤΟ αναγνώστη

Μεγάλη καταστροφή στην Ασπροπουλιά Μεσσηνίας – ΦΩΤΟ

Πλημμύρισαν πολλές περιοχές και σπίτια στον Πύργο – ΒΙΝΤΕΟ

Κόκκινο το νερό της βρύσης μετά τις πλημμύρες στη Μεσσηνία – ΦΩΤΟ αναγνώστη

Πλημμυρισμένος ο κόμβος της Μεσσήνης – ΦΩΤΟ

Άγιος Νικόλαος Μάνης – Αυτοκίνητα στο έλεος… του νερού – ΦΩΤΟ

Nέα επιδείνωση του καιρού από τα χαράματα της Πέμπτης

ΒΙΝΤΕΟ αναγνώστη από τις καταστροφές της Μεσσηνίας

7 φωτογραφίες σοκ από την Στούπα- Δεν έμεινε τίποτα όρθιο

Νέες Φωτογραφίες από την καταστροφή στην Καλαμάτα

Δήμαρχος Καλαμάτας: Τρεις νεκροί και ένας αγνοούμενος από την κακοκαιρία – ΒΙΝΤΕΟ 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ