Εικόνες βιβλικής καταστροφής – Μία αγνοούμενη στη Θεσσαλονίκη – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Μεγάλες είναι οι καταστροφές και στην Ανατολική Θεσσαλονίκη από τη σφοδρή βροχόπτωση ενώ από χθες τα ξημερώματα αγνοείται μία γυναίκα στην περιοχή της Μηχανιώνας.

Όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες το αυτοκίνητό της είχε ακινητοποιηθεί καθώς ο δρόμος είχε πλημμυρίσει ενώ τελευταία φορά την είδαν την ώρα που προσπαθούσε να βγει από το ΙΧ.

 

Οι ζημιές από τη νεροποντή είναι τεράστιες. Δρόμοι έχουν ανοίξει στα δύο, αμάξια έχουν καταστραφεί ενώ σπίτια έχουν πλημμυρίσει.

Δείτε τα βίντεο:

 

Πηγή: thousandnews.gr

Ενδεικτικές του μεγέθους της καταστροφής από τη σφοδρή βροχόπτωση στηνΚαλαμάτα είναι οι φωτογραφίες που ανεβάζουν στα social media κάτοικοι της περιοχής.

Η καταγραφή των ζημιών από τα συνεργεία του δήμου είναι σε εξέλιξη ενώ σε λίγο αναμένεται να υπογράψει ο δήμαρχος Καλαμάτας το αίτημα προκειμένου να κηρυχθεί ο δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

*Οι φωτογραφίες είναι από τη χρήστη του facebook Nafsika Lagonikakou

Κλειστή η επαρχιακή οδός Επανομής – Μηχανιώνας λόγω συσσωρευμένου όγκου νερού

Το δήμο Θερμαϊκού έχουν πλήξει από χθες το βράδυ καταρρακτώδεις βροχές, προκαλώντας προβλήματα και στο οδικό δίκτυο.

Από τις 4:00 σήμερα τα ξημερώματα και μέχρι και αυτή την ώρα, παραμένει κλειστή η επαρχιακή οδός Επανομής – Μηχανιώνας – Αγίας Τριάδας, καθώς στη συμβολή των οδών Πολυτεχνείου και Βάρναλη υπάρχει συσσώρευση όμβριων υδάτων.

Η Πυροσβεστική υπηρεσία βρίσκεται επί ποδός, ώστε να γίνει η άντληση των υδάτων και να αποκατασταθεί η κυκλοφορία των οχημάτων.

Νέες ΦΩΤΟ από την θεομηνία στην Καλαμάτα

Η πολύ δυνατή βροχή που έπεφτε όλη τη νύχτα, μετέτρεψε τους δρόμους τηςΚαλαμάτας σε ποτάμια.

Πολίτες εγκλωβίστηκαν με τα αυτοκίνητά τους σε πλημμυρισμένους δρόμους και σπίτια, ενώ οι Πυροσβεστική δέχεται συνεχώς κλήσεις για παροχή βοήθειας.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Πηγή: eleftheriaonline.gr

Τεράστιες καταστροφές στην Μάνη

Τεράστιες είναι οι καταστροφές στην Μάνη μετά την έντονη βροχόπτωση που έπληξε την περιοχή.

Οι κάτοικοι μετρούν τις πληγές τους καθώς η κακοκαιρία προκάλεσε έντονα προβλήματα, ιδίως στον Άγιο Νικόλαο.

Δείτε το βίντεο:

80 φοιτητές εγκλωβισμένοι στο ΤΕΙ Καλαμάτας – Αποκλεισμένα παραμένουν 8 χωριά

«Τα προβλήματα είναι πάρα πολύ σοβαρά» τόνισε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος μίλησε στην ΕΡΤ για τις μεγάλες ζημιές στην περιοχή εξαιτίας της σφοδρής βροχόπτωσης.

Όπως σημείωσε ο κ. Νίκας στην εστία του ΤΕΙ Καλαμάτας βρίσκονται εγκλώβισμένοι αυτή την ώρα 80 φοιτητές, ενώ αποκλεισμένα παραμένουν και οκτώ χωριά. «Πολλά ζώα είναι πνιγμένα» ενώ «ο κάμπος είναι πλημμυρισμένος» ανέφερε ο δήμαρχος υπογραμμίζοντας ότι όλος ο μηχανισμός του δήμου είναι σε κινητοποίηση και παράλληλα έχουν προχωρήσει στη μίσθωση οχημάτων και μηχανημάτων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μία γυναίκα 62 ετών που αντιμετώπιζε κινητικά προβλήματα είναι νεκρή.

«Σε λίγο θα υπογράψω το αίτημα να κηρυχθεί ο δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης» επισήμανε ο κ. Νίκας.

Δείτε το βίντεο:

Αυτοκίνητα έπεσαν στη θάλασσα στη Στούπα Μεσσηνίας

Η κακοκαιρία που μαστίζει τη χώρα συνεχίζεται και στη Στούπα Μεσσηνίας, και με το πρώτο φως της ημέρας, ξεκίνησαν τα προβλήματα.

Σύμφωνα με μαρτυρία αναγνώστη του enikos.gr στην παραλία της Στούπας έχουν βρεθεί 11 Ι.Χ αυτοκίνητα.

Δείτε την φωτογραφία:

Σφοδρή καταιγίδα στον Βόλο-Χωρίς ρεύμα και τηλέφωνο πολλές περιοχές

Σφοδρή καταιγίδα σάρωσε το απόγευμα τoν Βόλο με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα στις συγκοινωνίες, τις επικοινωνίες και τηνηλεκτροδότηση.

Η κακοκαιρία που έπληξε τον Βόλο, λίγο μετά τις πέντε και διήρκησε για περίπου 40 λεπτά, πλημμύρισε δρόμους, όπως στην Νεάπολη και μπροστά στην ΑΓΕΤ – Ηρακλής, δημιουργώντας κυκλοφοριακά προβλήματα.

Χωρίς τηλέφωνα, έμειναν για περισσότερες από τέσσερις ώρες το κέντρο και οι ανατολικές περιοχές του Βόλου.

Από τις έξι το απόγευμα, χωρίς ηλεκτροδότηση είναι οι περιοχές Άναυρος, Νέα Δημητριάδα, Αστέρια, Αγριά και Λεχώνια, όπως και χωριά του Νοτίου Πηλίου.

Δεκάδες φωτεινοί σηματοδότες τέθηκαν εκτός λειτουργίας, με αποτέλεσμα να επιταθεί το μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα του Βόλου.

 Σφοδρή καταιγίδα στον Βόλο-Χωρίς ρεύμα και τηλέφωνο πολλές περιοχές

Πηγή φωτο: magnesianews.gr

Ανεμοστρόβιλος “σάρωσε” το Κατάκολο

Το κύμα κακοκαιρίας σάρωσε την Ηλεία. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα έπληξαν το Κατάκολο, όπου ένας ανεμοστρόβιλος ξερίζωσε δέντρα και προκάλεσε εκτεταμένες υλικές ζημιές.

Σύμφωνα με το ilialive.gr, πολλά προβλήματα από την κακοκαιρία παρατηρούνται και στην Κυλλήνη, όπου από το πρωί μεγάλο τμήμα της περιοχής βρίσκεται χωρίς ηλεκτροδότηση . 

Δείτε τη φωτο εδώ:

katakolo2

Πηγή: ilialive.gr

Σοβαρές ζημιές από την κακοκαιρία στην Ηλεία

Σοβαρές ζημιές έχουν καταγραφεί σε πολλές περιοχές της Ηλείας, λόγω της κακοκαιρίας που έχει πλήξει το νομό, από το βράδυ της Δευτέρας.

Δρόμοι έχουν πλημμυρίσει στην Αμαλιάδα ενώ σε αρκετές περιοχές, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων ξεριζώθηκαν δέντρα και προκλήθηκαν υλικές ζημιές, σε μάντρες και σκεπές κατοικιών. 

Δείτε τις φωτογραφίες:

Δείτε το βίντεο:

Πηγή / πηγή φωτο – βίντεο: patrisnews.com

Δυνατή βροχή στο λιμάνι της Σάμης

Οι έντονες βροχοπτώσεις που μαστίζουν τις τελευταίες ώρες την Κεφαλονιά, δεν άφησαν… ανενόχλητο το λιμάνι της Σάμης.

Αρκετά σκάφη, παραμένουν αρόδου μέχι να περάσει η κακοκαιρία.

Δείτε τις φωτογραφίες από το kefaloniapress.gr:

Θεσπρωτία – Χείμαρρος εγκλώβισε μία οδηγό με τα ανήλικα παιδιά της στο ιχ

Σε ποτάμι έχει μετατραπεί το οδικό δίκτυο στο Καραβόστάσι Θεσπρωτίας, με αποτέλεσμα να παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά το αυτοκίνητο που οδηγούσε μία 36χρονη από τη Ρουμανία.

Η γυναίκα και τα δύο επτάχρονα παιδιά της ανέβηκαν στην οροφή του οχήματος και ζήτησαν βοήθεια από την Πυροσβεστική.

Στο σημείο έσπευσαν πυροσβεστικά οχήματα, τα οποία απεγκλώβισαν την 36χρονη και τα δύο παιδιά. Και οι τρεις ήταν σοκαρισμένοι από όσα έζησαν, ωστόσο είναι καλά στην υγεία τους.

Η οικογένεια έκανε διακοπές στην Πέρδικα και αιφνιδιάστηκε από την απότομη αλλαγή του καιρού αλλά και από την ένταση της κακοκαιρίας.

Ο Νομός Θεσπρωτίας επλήγη με ένταση από την καταιγίδα και οι ζημιές που καταγράφονται στο οδικό δίκτυο, κυρίως στα Σύβοτα και την Πέρδικα, είναι αρκετές.

Πηγή epiruspost.gr

Ανεμοστρόβιλος στη Ζάκυνθο – Εντυπωσιακές ΦΩΤΟ

Ένα σπάνιο και ταυτόχρονα εντυπωσιακό φαινόμενο είχαν την ευκαιρία να δουν σήμερα το πρωί οι κάτοικοι και οι τουρίστες στο Λαγανά της Ζακύνθου. Πρόκειται για ένα ανεμοστρόβιλο που «σάρωσε» την περιοχή πάνω από τη θάλασσα και το οποίο όχι απλά θαύμασαν, αλλά φρόντισαν και να το απαθανατίσουν.

Η ευρύτερη περιοχή της βορειοδυτικής Πελοποννήσου πλήττεται συχνά από κάθε άλλη περιοχή τη από ανεμοστρόβιλους, με αποτέλεσμα οι ειδικοί να κάνουν λόγο για ελληνικό “Τρίγωνο των Βερμούδων”.

Πηγή imerazante.gr

Ποτάμια οι δρόμοι στο Καραβοστάσι Θεσπρωτίας

Σε ορισμένες περιοχές της Ελλάδας, φαίνεται ότι το φθινόπωρο μπήκε για τα καλά. Πιο συγκεκριμένα, στο Καραβοστάσι Θεσπρωτίας, η έντονη βροχόπτωση που σαρώνει την περιοχή, έχει δημιουργήσει δρόμους που θυμίζουν ποτάμια.

Στο Καραβοστάσι καταγράφηκε και το μεγαλύτερο ύψος βροχής σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ,με το νερό της βροχής να φτάνει τα 135 mm.

Δείτε το βίντεο από τον χρήστη του Facebook, Αλέξανδρο Παπαδόπουλο:

Πηγή: epirus-tv-news.blogspot.gr

Διαβάστε επίσης:

Νέες ΦΩΤΟ από την κακοκαιρία στην Καλαμάτα

Τεράστιες καταστροφές στην Μάνη – ΒΙΝΤΕΟ

80 φοιτητές εγκλωβισμένοι στο ΤΕΙ Καλαμάτας – Αποκλεισμένα παραμένουν 8 χωριά – ΒΙΝΤΕΟ

Επί ποδός όλη τη νύχτα η Πυροσβεστική στη Θεσσαλονίκη

Βιβλική καταστροφή στην Καλαμάτα – Μία γυναίκα έχασε τη ζωή της – ΦΩΤΟ

Μποτιλιάρισμα στον Κηφισό – ΤΩΡΑ – ΦΩΤΟ αναγνώστη

Αυτοκίνητα έπεσαν στη θάλασσα στη Στούπα Μεσσηνίας – ΦΩΤΟ αναγνώστη

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ