O εισαγγελέας για Μαρινάκη

Tην προσωρινή κράτηση του Βαγγέλη Μαρινάκη για την υπόθεση των στημένων παιχνιδιών στο ποδόσφαιρο, ζητεί ο εισαγγελέας Εφετών Σταμάτης Δασκαλόπουλος με παραπεμπτική σε δίκη πρότασή του προς το Συμβούλιο Εφετών.

Ο εισαγγελέας προτείνει να παραπεμφθεί σε δίκη ο πρόεδρος του Ολυμπιακού και συγκατηγορούμενοί του στην υπόθεση για σωρεία κακουργηματικών πράξεων, που αφορούν τη «δράση εγκληματικής οργάνωσης».

Επίσης, εισηγείται στο Συμβούλιο Εφετών, να διατάξει την προφυλάκιση του κ. Μαρινάκη, καθώς κρίνει ότι ο επιχειρηματίας δεν τήρησε τον όρο αποχής από τις δραστηριότητες της ομάδας, που του είχε επιβληθεί από την ανάκριση.

Κατά τον κ. Δασκαλόπουλο, η προφυλάκιση του επιχειρηματία είναι απαραίτητη για την πρόληψη τέλεσης νέων αδικημάτων.

Για τον συγκεκριμένο περιοριστικό όρο, ο ανακριτής είχε απαντήσει στα αθλητικά θεσμικά όργανα ότι αφορά στη θεσμική εκπροσώπηση του Ολυμπιακού στα όργανα του ποδοσφαίρου.

Τον τελευταίο λόγο θα έχει το δικαστικό συμβούλιο, το οποίο θα αποφανθεί, το επόμενο χρονικό διάστημα, για το αν και ποιοι θα παραπεμφθούν σε δίκη, καθώς και αν υπήρξε παραβίαση του συγκεκριμένου περιοριστικού όρου από τον κ. Μαρινάκη.

Πηγή: real.gr

Διαβάστε επίσης:

Ακυβέρνητο δεξαμενόπλοιο νοτιοδυτικά της Κύθνου λόγω μηχανικής βλάβης

Ισχυρές καταιγίδες πλήττουν την Κεφαλονιά – ΦΩΤΟ

Εργάσιμη εβδομάδα 4… ημερών;

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ