Λέρος:Οι κάτοικοι απειλούν να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους για τους πρόσφυγες

Την παρέμβαση του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, για την πιστή τήρηση του ωραρίου κυκλοφορίας των προσφύγων και την εφαρμογή του κανονισμού λειτουργίας, ζητά με σημερινή επιστολή του ο δήμαρχος Λέρου, Μιχάλης Κόλλιας, επισημαίνοντας ότι έχουν προκληθεί πολλά και σοβαρά προβλήματα στο νησί. 

Όπως καταγγέλλει ο δήμαρχος, τα ξημερώματα του Σαββάτου, 3 Σεπτεμβρίου, πρόσφυγες προκάλεσαν σοβαρές βλάβες στο δημοτικό φωτισμό, πετροβολώντας τις λάμπες και βεβήλωσαν εκκλησάκι, ενώ ζημιές έχουν προκαλέσει και σε γεωργικές καλλιέργειες του νησιού, αναφέρει το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.  

«Η κατάσταση, πλέον, είναι ανεξέλεγκτη και οι κάτοικοι διαμαρτύρονται και απειλούν πως θα αναλάβουν εκείνοι τον νόμο στα χέρια τους, αφού από τη μία βλέπουν την περιουσία τους να καταστρέφεται κι από την άλλη φοβούνται για τη σωματική ακεραιότητα των ιδίων και των παιδιών τους», αναφέρει ο κ. Κόλλιας στην επιστολή του προς τους δύο υπουργούς.

Διαβάστε επίσης:

Δραματικό μήνυμα του αντιδημάρχου Χίου για το προσφυγικό: Εκπέμπουμε SOS

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ