O Bέλιος δημοσίευσε σε βίντεο το «αντίο» του

Ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Βέλιος «ανέβασε» στο Ίντερνετ το ιδιόχειρο σημείωμά του, πριν «φύγει» από τη ζωή.

Όπως αναφέρεται στη σελίδα του στο Facebook, «από το βράδυ της Κυριακής, ο Αλέξανδρος Βέλιος δεν θα είναι πια μαζί μας… Εγκατέλειψε γενναία τον κόσμο τούτο, καταφεύγοντας τελικά στη λύση της “μη υποβοηθούμενης ευθανασίας”, στο σπίτι του στο Γέρακα… Η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016 στις 15:00 το απόγευμα στο Α΄ νεκροταφείο της Αθήνας και θα ψαλεί νεκρώσιμη ακολουθία στην εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων».

Τον τελευταίο καιρό, ο δημοσιογράφος είχε δηλώσει πολλές φορές δημόσια ότι θα έκανε ευθανασία σε κέντρο της Ζυρίχης, καθώς τον είχε συνθλίψει ο καρκίνος, κάτι που είχε εξομολογηθεί και σε βιβλίο του.

Στο βίντεο που δημοσίευσε στο Ίντερνετ λίγο πριν πεθάνει, ο Αλέξανδρος Βέλιος διαβάζει το ιδιόχειρο σημείωμά του, με τίτλο «το αντίο μου», εξηγώντας τους λόγους που τον οδήγησαν στο να βάλει τέλος στη ζωή του.

«Η τελευταία μου νοσηλεία μου στο νοσοκομείο επιβεβαίωσε τη ραγδαία επιδείνωση της υγείας μου. Είναι πλέον θέμα λίγων εβδομάδων. Αναστοχαζόμενος  την εμπειρία και μπροστά στο φάσμα της σωματικής και ψυχικής μου φθοράς αποφάσισα απόψε να δώσω μόνος μου, ενώπιος ενωπίω με τον εαυτό μου, το τέλος που μου ταιριάζει. Να φύγω εν ειρήνη και εν συνειδήση. Έζησα με αξιοπρέπεια. Με αξιοπρέπεια επέλεξα να πεθάνω», λέει, μεταξύ άλλων, ο δημοσιογράφος και, ζητώντας συγγνώμη από τους οικείους του, καταλήγει: «έζησα δημιουργικά και, εν πολλοίς, ασυμβίβαστα. Φεύγω πλήρης».

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης:

Το συγκλονιστικό «αντίο» της συζύγου του Αλέξανδρου Βέλιου – ΦΩΤΟ

Πέθανε ο Αλέξανδρος Βέλιος – Συγκλονίζουν τα ιδιόχειρα σημειώματα που άφησε πριν «φύγει»

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ