Το Ηλεκτρονικό Έγκλημα “ξεσκέπασε” απάτη με κάρτες πληρωμής

Δικογραφία σε βάρος ενός 55χρονου σχηματίστηκε από τους αξιωματικούς της Δίωξης  Ηλεκτρονικού  Εγκλήματος καθώς σύμφωνα με τις αρχές εμπλέκεται σε απάτες με υπολογιστή, κατ΄ εξακολούθηση.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από καταγγελίες πολιτών, σύμφωνα με τις οποίες, τα στοιχεία των καρτών πληρωμής τους, υποκλάπηκαν και χρησιμοποιήθηκαν από άγνωστους δράστες στο διαδίκτυο, για την αγορά αεροπορικών εισιτηρίων.

Τα στοιχεία τέθηκαν υπ’ όψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και έρευνας, στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιήθηκε αλληλογραφία με τα αρμόδια Τραπεζικά Ιδρύματα και τους εμπλεκόμενους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου.

Από την ψηφιακή έρευνα ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του 55χρονου στην υπόθεση και προσδιορίστηκε γεωγραφικά ο τόπος κατοικίας του.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 55χρονου στην Αττική διαπιστώθηκε ότι είναι κάτοχος της επίμαχης σύνδεσης διαδικτύου ενώ βρέθηκε και κατασχέθηκε ηλεκτρονικός υπολογιστής που σχετίζεται με την παράνομη δραστηριότητά του.

Ο ηλεκτρονικός υπολογιστής που κατασχέθηκε θα αποσταλεί στο αρμόδιο Τμήμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, για εργαστηριακές εξετάσεις.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 55χρονου θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών, ενώ παράλληλα ερευνάται η τυχόν συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Διαβάστε επίσης:

Κατάθεση «φωτιά» για το ζευγάρι μυστήριο της Αίγινας

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ