Ο λόγος που αποτυγχάνουν οι δίαιτες

Ποιο είναι το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν όσοι δεν καταφέρνουν να συμμορφωθούν με μια δίαιτα

Το γεγονός ότι αγωνίζονται -μάταια- να στερηθούν για πολύ καιρό τις αγαπημένες τους λιχουδιές, βάσει ενός άρθρου που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στην επιθεώρηση Psychοlogy and Marketing.

Όπως υποστηρίζουν οι συγγραφείς του -ερευνητές από τα αμερικανικά πανεπιστήμια Μπέιλορ και Βάντερμπιλτ- το μυστικό των ανθρώπων που επιδεικνύουν μεγαλύτερη αυτοσυγκράτηση σε ένα πρόγραμμα διατροφής είναι ότι έχουν εντάξει σε αυτό, με κάποιον τρόπο, τα φαγητά που τους αρέσουν.

Ότι χτίζουν το διαιτολόγιό τους πάνω στην απόλαυση και όχι στην αυταπάρνηση. Όσοι, από την άλλη, προσπαθούν να αδυνατίσουν υποβάλλοντας τον εαυτό τους σε επώδυνες στερήσεις, οδηγούνται αργά ή γρήγορα στην αποτυχία.

Ο λόγος; Όπως διαπίστωσαν οι ειδικοί σε πείραμα που διεξήγαγαν σε ομάδα φοιτητών, ο αυτοέλεγχος δεν είναι μόνο θέμα χαρακτήρα αλλά και συνθηκών: εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό και από το πόσο ταιριάζει στα γούστα μας το διατροφικό πλάνο που ακολουθούμε.

 Αν λοιπόν στοχεύετε στη μακροπρόθεσμη απώλεια βάρους… ακούστε τους γευστικούς σας κάλυκες.

Βρείτε μια θέση στο διαιτολόγιό σας για όλες τις τροφές που ικανοποιούν τον ουρανίσκο σας, και για τα μακαρόνια και για το μπρόκολο.

Πηγή: elle.gr

 

Διαβάστε επίσης:

10 τροφές που καίνε το λίπος της κοιλιάς

Δίαιτα για να χάσετε μέχρι 5 κιλά σε χρόνο Dt!

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ