10 τρόποι να βρεις ηρεμία το καλοκαίρι ακόμα και αν δεν πας διακοπές

Υπάρχουν 10 απλοί τρόποι για να μειώσετε το στρες σας και να αυξήσετε την ευχαρίστησή σας φέτος το καλοκαίρι.

  •  Κάντε κάτι όμορφο καθημερινά! Αν μου πείτε «δεν έχω χρόνο», λέτε ψέματα!  Τι είναι αυτό που σας ευχαριστεί;  Ένα ζεστό μπάνιο, το αγαπημένο σας σίριαλ, ένα καλό βιβλίο, παιχνίδι με τα παιδιά σας…  Αφιερώστε χρόνο σε αυτή τη δραστηριότητα και ταυτόχρονα υπενθυμίστε στον εαυτό σας ότιτο κάνετε από επιλογή και όχι με τον αυτόματο πιλότο, οπότε έτσι εντείνεται το θετικό συναίσθημα και η αίσθηση ότι έχετε τον έλεγχο της ζωής σας.

 

  • Πάτε για μπάνιο, μια βόλτα στο βουνό ή στο κοντινό σας πάρκο.  Καλοκαιράκι, ευκαιρία για αποδράσεις στη φύση!  Οι έρευνες δείχνουν ότι οι άνθρωποι που επενδύουν το χρόνο τους στη φύση, ακόμα και στο πάρκο, έχουν οφέλη στην ψυχική και σωματική τους υγεία!

 

  • Επικεντρωθείτε σε ένα πράγμα τη φορά. Οι έρευνες λένε ότι αυτός είναι ο ευκολότερος τρόπος για να μειώσουμε το στρες!  Αντί λοιπόν να προσπαθείτε να κάνετε 3-4 πράγματα ταυτοχρόνως και να μη δίνετε αρκετή προσοχή στο καθένα και να στρεσάρεστε για το αν τα κάνετε καλά, επικεντρωθείτε στο να τελειώσετε ένα πράγμα και μετά να πάτε στο επόμενο. Ακόμα και ο Ναπολέων που έμεινε στην ιστορία για την ικανότητά του να κάνει τόσα πολλά πράγματα ταυτόχρονα, στο τέλος έχασε πανηγυρικά στο Βατερλώ!

Διαβάστε περισσότερα στο: boro.gr

Διαβάστε επίσης:

Ελληνικό νησί στα 10 πιο οικονομικά ταξίδια για το 2016

Δέκα συμβουλές για ασφαλή έκθεση στον ήλιο

Τι να κάνετε αν δείτε μέδουσες στη θάλασσα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ