• Μήνυση κατά αγνώστων...

  11:26 πμ, Παρασκευή 04 Μάι 2012 11:26 πμ, Παρασκευή 04 Μάι 2012

  Μήνυση κατά αγνώστων δραστών θα καταθέσει ο δήμαρχος Έδεσσας, Δημήτρης Γιάννου, με αφορμή την καταστροφική πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στον υγροβιότοπο Άγρα - Βρυττών - Νησίου.

  «Η οικολογική καταστροφή που οφείλεται σε εμπρησμό των καλαμιώνων είναι ανυπολόγιστη. Όσοι ήταν παρόντες έβλεπαν τα σπάνια πουλιά του υγροτόπου να πετούν καψαλισμένα και να εγκαταλείπουν τις φωλιές και τις αποικίες τους», δήλωσε ο κ.Γιάννου, προσθέτοντας πως η καταστροφή δεν είναι μόνο περιβαλλοντική αλλά έχει και οικονομική διάσταση για τον τόπο.

  Η πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε στις εσωτερικές νησίδες του υγροβιοτόπου και επεκτάθηκε στους καλαμιώνες, τέθηκε αργά το βράδυ υπό πλήρη έλεγχο. Ωστόσο, οι φλόγες εξαιτίας του ισχυρού ανέμου απείλησαν το τουριστικό περίπτερο και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης.

  Ο υγροβιότοπος Άγρα - Βρυττών - Νησίου ανήκει στο εθνικό και ευρωπαϊκό οικολογικό δίκτυο Natura 2000 και αποτελεί οικοσύστημα διεθνούς σημασίας. Επιπλέον, αποτελεί πόλο του τουριστικού συμπλέγματος υγροβιότοπος Άγρα - Λίμνη Βεγορίτιδα - Ανεμοδρόμιο Παναγίτσας - Παραδοσιακός οικισμός Παλαιού Αγίου Αθανασίου - Χιονοδρομικό κέντρο Καϊμακτσαλάν.

  Η φωτογραφία είναι από το tasty.gr

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα