Έτσι έδρασαν οι ένοπλοι στην “κινηματογραφική” ληστεία κοντά στη ΓΑΔΑ

Ληστεία με δίωρη ομηρία, μέρα μεσημέρι, λίγα μέτρα μακριά από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής… Όλα συνέβησαν σε υποκατάστημα στη λεωφόρο Κηφισίας, στο ύψος των Αμπελοκήπων.

Οι πολύ καλά οργανωμένοι δράστες κατάφεραν με κινηματογραφικό τρόπο να αρπάξουν 60.000 ευρώ, ενώ ακόμη παραμένει άγνωστο τι αφαίρεσαν από θυρίδες του υποκαταστήματος, τις οποίες παραβίασαν στο διάστημα των 1,5 – 2 ωρών που έμειναν στον χώρο, κρατώντας ομήρους οκτώ υπαλλήλους και πέντε πελάτες.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί με τι μέσο διέφυγαν από την τράπεζα, γι’ αυτό οι αξιωματικοί της Ασφάλειας που ασχολούνται με την υπόθεση, συγκεντρώνουν τα βίντεο από όλες τις κάμερες που υπάρχουν στην περιοχή, με την ελπίδα ότι μπορεί να εντοπίσουν κάποια στοιχεία.

Επίσης θα μελετήσουν τα βίντεο από τις κάμερες της τράπεζας των προηγούμενων ημερών, καθώς θεωρούν πολύ πιθανό ότι οι δράστες είχαν κάνει κατόπτευση του χώρου για να σχεδιάσουν τη ληστεία.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι τόση ώρα δεν έγινε κάτι το οποίο να προκαλέσει την κινητοποίησή της Αστυνομίας, καθώς τόσο οι υπάλληλοι όσο και οι πελάτες δέχτηκαν τηλεφωνήματα στα κινητά τους τηλέφωνα, όλη αυτή την ώρα, αλλά κανείς από έξω δεν ανησύχησε που δεν απαντούσαν.

Οι πελάτες και υπάλληλοι του υποκαταστήματος έδωσαν καταθέσεις στην ΓΑΔΑ, προκειμένου να φωτιστούν κάποιες λεπτομέρειες από τις κινήσεις των δραστών, οι οποίες θα βοηθήσουν τις έρευνες.

Πως έδρασαν οι ένοπλοι

Οι δύο από τους τέσσερις δράστες μπήκαν πρώτοι στην τράπεζα, στις 14:15, λίγο πριν κλείσει, κρατώντας σάκους, από τους οποίους έβγαλαν όπλα που έμοιαζαν με αυτόματα και ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους και πελάτες, τους οποίους διέταξαν να απομακρυνθούν από τις θέσεις τους, πράγμα που έγινε χωρίς να προλάβει κανείς να πατήσει το κουμπί του συναγερμού.

Αμέσως μετά μπήκαν οι άλλοι δύο ένοπλοι. Και οι τέσσερις φορούσαν μάσκες σιλικόνης με ψεύτικα πρόσωπα, που αρχικά αναφέρθηκε ότι ήταν πρόσωπα πολιτικών, κάτι όμως που τελικά δεν φαίνεται να ισχύει.

Οι ληστές οδήγησαν τους παριστάμενους σε συγκεκριμένο χώρο, πλην της διευθύντριας, την οποία οι δύο από αυτούς ανάγκασαν να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο, περιμένοντας υπομονετικά να περάσει ο χρόνος καθυστέρησης.

Στη συνέχεια την υποχρέωσαν να τους οδηγήσει στο υπόγειο, όπου βρίσκονται οι θυρίδες και με τρυπάνια και άλλα εργαλεία που είχαν στους σάκους τους, κατάφεραν να ανοίξουν 21 από αυτές, από τις οποίες αφαίρεσαν ότι υπήρχε μέσα.

Όλη αυτή η διαδικασία κράτησε πάνω από 1,5 ώρα αφού οι ληστές έφυγαν από την τράπεζα λίγο πριν από τις 16.00 και τότε μόνο οι υπάλληλοι ειδοποίησαν την Αστυνομία.

Πριν φύγουν οι δράστες από την τράπεζα έριξαν σε όλους τους χώρους που κινήθηκαν απολυμαντικό υγρό, προφανώς για να εξαφανίσουν γενετικό υλικό και άλλα ίχνη.

Πηγή: real.gr

Διαβάστε επίσης:

Κατεδάφισαν το πρόχειρο σκοπευτήριο της Άννας Κορακάκη – ΦΩΤΟ

Ένοπλη ληστεία με ομηρία σε τράπεζα στην Κηφισίας

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ