Άγριος ξυλοδαρμός του Τσοχατζόπουλου από τον Στεφανάκο στη φυλακή

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού έπεσε την περασμένη Πέμπτη ο Άκης Τσοχατζόπουλος, μέσα στο κελί του στην πτέρυγα ΣΤ’ των φυλακών Κορυδαλλού.

Ο 77χρονος πρώην υπουργός και καταδικασθείς για τις μίζες στα εξοπλιστικά χρειάστηκε, μάλιστα, να μεταφερθεί στο νοσοκομείο του σωφρονιστικού καταστήματος, για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, καθώς τα χτυπήματα που δέχτηκε ήταν σφοδρότατα.

Όπως αναφέρει το Έθνος δράστης της επίθεσης ήταν ο Βασίλης Στεφανάκος, ο οποίος εκτίει πολυετή ποινή κάθειρξης. 

Ο αποκαλούμενος και “βαρόνος” της νύχτας χτύπησε βάναυσα τον πρώην υπουργό για εντελώς ασήμαντη αφορμή. Σύμφωνα με όσα κατήγγειλαν αυτόπτες μάρτυρες, όλα ξεκίνησαν όταν ο Άκης Τσοχατζόπουλος διαμαρτυρήθηκε σε έναν κρατούμενο, για τα φώτα που παρέμεναν ανοιχτά και τον ενοχλούσαν, ζητώντας του να τα κλείσει.

Το τι ακολούθησε ξεπερνά κάθε φαντασία. Όπως περιέγραψαν άνθρωπο που βρέθηκαν μπροστά στο σκηνικό, ο Στεφανάκος αντέδρασε έντονα στην παράκληση το πρώην υπουργού και κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος του. “Τι φωνάζει μωρή πατσαβούρα;” τον άκουσαν να λέει, ενώ μετά του επιτέθηκε και άρχισε να τον χτυπά με βία. 

Μάλιστα, βάσει των όσων ισχυρίστηκαν άνθρωποι που ήταν παρόντες στο περιστατικό, όλα αυτά σημειώθηκαν μπροστά στα μάτια σωφρονιστικών υπαλλήλων, οι οποίοι δεν έκαναν τίποτα για να προφυλάξουν τον πρώην υπουργό και να δώσουν τέλος στο θερμό επεισόδιο. 

Φρουρός αλλά και κρατούμενος των φυλακών, που μίλησαν στο Έθνος, αποκάλυψαν ότι στην ΣΤ’ Πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού εκτός από μέλη του προσωπικού καταστήματος κράτησης, παρών ήταν και ο καταδικασθείς για τη διπλή ένοπλη ληστεία στον Βελβεντό Κοζάνης και ύποπτος για συμμετοχή στην οργάνωση “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς”, Νίκος Ρωμανός. 

Σημειωτέον ότι το κελί του τελευταίου βρίσκεται στην Α΄Πτέρυγα του σωφρονιστικού ιδρύματος, γεγονός που προκαλεί ερωτήματα για την ευκολία με την οποία ο Ν. Ρωμανός μπορεί να κυκλοφορεί εντός αυτού. 

Μπροστά στον άγριο ξυλοδαρμό ήταν, επίσης, και γνωστός ποινικολόγος, παρόλο που το επισκεπτήριο για τους δικηγόρους κατά τις απογευματινές ώρες και καθημερινές ημέρες λήγει στις 18:30. Μετά τη λήξη του επισκεπτηρίου για να δοθεί παράταση και αυτή μικρής χρονικής διάρκειας θα πρέπει ο εκάστοτε συνήγορος να υποβάλει ειδικό αίτημα και αυτό να εγκριθεί είτε από τη Διεύθυνση των φυλακών είτε από τον αρχιφύλακα βάρδιας. Ιδιαίτερη σημασία πρέπει να δοθεί και στην ώρα που έγινε το συμβάν. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές όλα έγιναν στις 20:30 το βράδυ της Πέμπτης. 

Ο εσωτερικός κανονισμός των φυλακών επιβάλλει , πέρα από έκτακτες συνθήκες, οι διαδικασίες κλειδώματος των κρατουμένων στα κελιά τους να ξεκινούν στις 20:15 και να ολοκληρώνονται στις 21:00.

Για το σοβαρό περιστατικό, που εγείρει μείζονα ζητήματα γύρω από τις συνθήκες κράτησης και τις “ανέσεις” που απολαμβάνουν ορισμένοι κρατούμενοι, έγινε αναφορά στη Διεύθυνση των φυλακών Κορυδαλλού την περασμένη Δευτέρα.

Το βίαιο περιστατικό σε βάρος του Άκη Τσοχατζόπουλου επιχειρήθηκε βάσει διασταυρωμένων πληροφοριών να μείνει “μυστικό” . Συγκεκριμένα, ζητήθηκε από αυτόπτες μάρτυρες να αποκρύψουν σημαντικά στοιχεία, όπως το ποιοι παρευρίσκονταν στη ΣΤ’ Πτέρυγα, και να κρατήσουν το στόμα τους κλειστό, ώστε να μην αποδοθούν ευθύνες. 

 

Πηγή:Έθνος

 

Διαβάστε επίσης

“Πόλεμο” κατά των αναρχικών κήρυξε ο Αμβρόσιος

Με πολεμικό όπλο πυροβόλησαν το κτίριο στο Κολωνάκι – Δεν έχουν βρεθεί κάλυκες

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ