Φθιώτιδα – Αρχαιοκάπηλοι “άνοιξαν” τάφους στην Πελασγία – ΦΩΤΟ

 

 

Στις φωτογραφίες, που ακολουθούν, διαπιστώνει κανείς ότι μερικοί τάφοι συλήθηκαν από αρχαιοκάπηλους σε δασική έκταση που βρίσκεται κοντά στον αρχαιολογικό χώρο του Κάστρου Πελασγίας, στον οικισμό Κυπαρισσώνας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Lamiareport.gr, η λαθρανασκαφή έγινε στο τέλος Ιουνίου. Λέγεται, μάλιστα, ότι  οι αρχαιοκάπηλοι διάλεξαν να “χτυπήσουν” τη βραδιά που η Πελασγία είχε το πανηγύρι των Αγίων Αποστόλων.

Όλα δείχνουν ότι οι δράστες ήταν πολύ καλά ενημερωμένοι και κατάλληλα εξοπλισμένοι. Μέσα σε μια νύχτα άνοιξαν άγνωστο αριθμό τάφων και φέρεται να πήραν αντικείμενα μεγάλης αξίας.

Το σημείο είναι κοντά στο δρόμο και την επόμενη ημέρα αποκαλύφθηκε η λαθρανασκαφή και ενημερώθηκε η Αρχαιολογική Υπηρεσία, της οποίας υπάλληλος έφθασε στο σημείο και διαπίστωσε ότι είχαν συληθεί τάφοι.

Μάλιστα επειδή υπήρχε φόβος να υπάρξει και νέο “χτύπημα” από τους αρχαιοκάπηλους η ΙΔ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων προχώρησε στο άνοιγμα και άλλων τάφων, που ήταν στην ίδια περιοχή.

Ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα πόσους τάφους πρόλαβαν και “άνοιξαν” οι αρχαιοκάπηλοι, καθώς επίσης και ποια θα μπορούσε να ήταν τα πιθανά ευρήματα. Ωστόσο οι φήμες στην περιοχή οργιάζουν, κάνοντας λόγο για ευρήματα ανυπολόγιστης αξίας.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Φθιώτιδας έχει γίνει συχνά στόχος επίδοξων “χρυσοθήρων”, αφού πολλές φορές στο παρελθόν έχουν γίνει πολλές παρόμοιες λαθρανασκαφές.

Δείτε φωτογραφίες από την περιοχή του Κάστρου Πελασγίας που ανοίχτηκαν οι τάφοι:

Διαβάστε επίσης:

Φθιώτιδα – Τα παιδιά έπαιζαν και βρήκαν χειροβομβίδα – ΦΩΤΟ

Συλλήψεις αρχαιοκάπηλων στην Αχαΐα – ΦΩΤΟ

Αρχαιοκάπηλοι παγιδεύτηκαν στο πηγάδι που άνοιξαν – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ