Επ’ αόριστον αναβολή στη δίκη του Σταύρου Ψυχάρη

Επ’ αόριστον αναβλήθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο η δίκη του επικεφαλής του ΔΟΛ Σταύρου Ψυχάρη για την υπόθεση των ανακριβών δηλώσεων “πόθεν έσχες” των ετών 2010 έως και 2014.

Η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε καθώς το δικαστήριο έκανε δεκτή την ένσταση ακυρότητας του κλητήριου θεσπίσματος που υπέβαλαν οι συνήγοροι υπεράσπισης του εκδότη με σκεπτικό τους πως δεν περιγράφεται επακριβώς εάν ο Σταύρος Ψυχάρης τέλεσε τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται από αμέλεια ή από δόλο.

Έτσι η υπόθεση επιστρέφει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών προκειμένου να προσδιοριστεί με ακρίβεια και σαφήνεια η υποκειμενική υπόσταση των πράξεων που αποδίδονται στον κατηγορούμενο.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Ψυχάρης κατηγορείται για παράβαση του νόμου περί “πόθεν έσχες” κατ’ εξακολούθηση, που αφορά τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης του εκδότη για τα οικονομικά έτη 2010 έως και 2014.

Η δικογραφία σε βάρος του εκδότη σχηματίστηκε μετά την διαβίβαση στην Εισαγγελία του φακέλου των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης του κ. Ψυχάρη από την Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής η οποία εντόπισε ανακρίβειες και ελλείψεις στις δηλώσεις του εκδότη των ετών 2011 -2015 που αφορούν στα οικονομικά έτη 2010-2014.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση τα ξημερώματα στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης

Συνελήφθη υπάλληλος του δήμου Αθηναίων για “φακελάκι”

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ