Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα για την όραση του κοριτσιού που τραυματίστηκε από το ροτβάιλερ

Κρίσιμα χαρακτηρίζονται τα επόμενα εικοσιτετράωρα για την εξέλιξη της κατάστασης της όρασης του 20 μηνών κοριτσιού από τον Άγιο Νικόλαο μετά τη χειρουργική επέμβαση, στην οποία υπεβλήθη στο Νοσοκομείο Παίδων “Αγία Σοφία”.

Το 20 μηνών κοριτσάκι έπαιζε με τον σκύλο μέσα στο σπίτι και για άγνωστο λόγο το ροτβάιλερ της οικογένειας επιτέθηκε στο παιδί.

Οι γιατροί είναι ιδιαίτερα συγκρατημένοι για το “τι μέλλει γενέσθαι” με την όραση του παιδιού από το ένα του μάτι, καθώς απαιτείται αρκετός χρόνος για την αποκατάσταση της οφθαλμικής βλάβης, την οποία έχει υποστεί.

Μετά τη διακομιδή του κοριτσιού από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) στο παιδιατρικό νοσοκομείο «Αγία Σοφία» της Αθήνας, η μικρή υποβλήθηκε σε απεικονιστικές εξετάσεις, ώστε να διαπιστωθεί η έκταση της βλάβης στο αριστερό της μάτι και ακολούθως να αποφασιστεί, εάν χρειάζεται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Η αξονική τομογραφία έδειξε ότι η οφθαλμική βλάβη είναι βαριά, ίσως και μη αναστρέψιμη, ωστόσο οι εξειδικευμένοι γιατροί της Οφθαλμολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Παίδων έκριναν πως πρέπει να προχωρήσουν στο χειρουργείο.

Από το μεσημέρι της Πέμπτης, που ολοκληρώθηκε η χειρουργική επέμβαση, το κοριτσάκι νοσηλεύεται σε θάλαμο της Οφθαλμολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» με τη γενική κλινική κατάσταση του να είναι καλή.

Την ίδια ώρα οι γιατροί είχαν να αντιμετωπίσουν και το κάταγμα ινιακού οστού στο κεφάλι του παιδιού, το οποίο όπως όλα δείχνουν, έχει ήδη αντιμετωπιστεί και ξεπεραστεί.

Πηγή: cretapost.gr

 

Διαβάστε επίσης:

Στην Αθήνα μεταφέρθηκε το κοριτσάκι που δέχθηκε επίθεση από ροτβάιλερ

Κινδυνεύει να χάσει το μάτι του το κοριτσάκι που δέχθηκε επίθεση από ροτβάιλερ

Η επίθεση του ροτβάιλερ στο κοριτσάκι έγινε μετά από παιχνίδι

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ