Να καταθέσει ο Δένδιας στη δίκη της Χρυσής Αυγής ζητούν οι συνήγοροι υπεράσπισης

Αίτημα να κληθεί να καταθέσει στην δίκη της Χρυσής Αυγής ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, υπέβαλε η υπεράσπιση κάποιων εκ των κατηγορούμενων βουλευτών, επαναλαμβάνοντας την αρχική τοποθέτησή τους από την στιγμή που ξεκίνησαν οι έρευνες της Δικαιοσύνης για την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης, ότι η δίωξή τους είναι πολιτική.

Αφορμή για την υποβολή του αιτήματος ήταν η κατάθεση του μάρτυρα Χρήστου Χρηστίδη, ιδιοκτήτη εργαστηρίου ζαχαροπλαστικής επί της Παναγή Τσαλδάρη στο Κερατσίνι, ο οποίος αναφέρθηκε σε επίσκεψη του τότε υπουργού, την επομένη της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Σύμφωνα με τον κ. Χρηστίδη, την επομένη του φόνου ο κ. Δένδιας είχε μεταβεί στον τόπο που συνέβησαν τα γεγονότα που οδήγησαν στην δολοφονία του μουσικού και είχαν επισκεφθεί και το κατάστημά του, αναζητώντας υλικό από κάμερες ασφαλείας. Κατά τους συνηγόρους των κατηγορουμένων βουλευτών, η επίσκεψη του υπουργού συνιστά παρέμβαση σε αστυνομική έρευνα.

Από την πλευρά της η Πολιτική Αγωγή, σχολιάζοντας το γεγονός πως ο μάρτυρας δεν γνώριζε απολύτως τίποτα για όσα έγιναν το επίμαχο βράδυ, έκανε λόγο για «εσφαλμένη επιλογή μαρτύρων».

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Διαβάστε επίσης:

Δίκη Χρυσής Αυγής: Γιατί ο μάρτυρας-αστυνομικός εξόργισε την πρόεδρο του δικαστηρίου

Δίκη Χρυσής Αυγής: Αντιφάσεις στη μαρτυρία του οδηγού του περιπολικού

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ