Κρήτη: Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στο Σελάκανο – Χιλιάδες στρέμματα έγιναν στάχτη – ΦΩΤΟ

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί από νωρίς το βράδυ η τεράστια πυρκαγιά που κατέκαψε χιλιάδες στέμματα γης στο Σελάκανο Ιεράπετρας, με τους πυροσβέστες, τις Ένοπλες Δυνάμεις, τους εθελοντές και τους κατοίκους να δίνουν πολυήμερη μάχη με τις φλόγες.

Στο σημείο, πάντως, παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις για τυχόν αναζωπυρώσεις που ήταν και το μεγάλο πρόβλημα τις προηγούμενες ώρες, ενώ  αποχώρησαν τα τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων που συμμετείχαν στην επιχείρηση κατάσβεσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα επιχείρησαν στο σημείο και 10 αλεξιπτωτιστές της 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών που μεταφέρθηκαν από το Μάλεμε Χανίων στο Λασίθι, ενώ τις προηγούμενες ημέρες είχαν συμμετάσχει στην επιχείρηση κατάσβεσης στελέχη και προσωπικό από την Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού και την 133 Σμηναρχία Μάχης του Καστελίου, από το οποίο μάλιστα είχαν σημαντική συμβολή στην προσπάθεια περιορισμού της πύρινης κόλασης που είχε θέσει σε μεγάλο κίνδυνο κατοικίες και πολίτες.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που έχει στη διάθεσή του το Συντονιστικό Όργανο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η φωτιά στο πέρασμά της έχει κάψει περισσότερα από 4.000 στρέμματα και συγκεκριμένα:

-2.000 στρέμματα δάσους

-1.000 στεμματα δασικής έκτασης

-500 στρέμματα γεωργικών καλλιεργειών

-500 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης

Αξίζει να σημειωθεί, πως λίγο έλειψε να χάσουν τη ζωή τους στη μεγάλη επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς στο Σελάκανο, ο περιφερειακός διοικητής Κρήτης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γιάννης Μαραγκάκης και άλλοι πυροσβέστες, όταν εγκλωβίστηκαν σε πύρινο μέτωπο.  Ο κ. Μαραγκάκης περιέγραψε στο Ράδιο Κρήτη τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε μαζί με συναδέλφους του, όταν η φωτιά τους κύκλωσε και απείλησε τις ζωές τους.

Την ίδια ώρα το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας εξετάζει με μεγάλη προσοχή μαρτυρίες για ενδεχόμενη δράση εμπρηστών στην περιοχή, λίγη ώρα πριν ξεσπάσει η καταστροφική πυρκαγιά.

ΠΗΓΗ: ekriti.gr

Διαβάστε επίσης:

Μεγάλες καταστροφές από την πυρκαγιά στο Σελάκανο Λασιθίου

Σε ύφεση η φωτιά στο Σελάκανο

Παραλίγο να καούν ζωντανοί πυροσβέστες στην Κρήτη

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ