Νέα επεισόδια με μετανάστες στη Λέρο – ΒΙΝΤΕΟ

Νέα επεισόδια σημειώθηκαν το Σάββατο, στη Λέρο ανάμεσα σε πρόσφυγες, κατοίκους του νησιού και αστυνομικούς.

Συγκεκριμένα, το πρωί του Σαββάτου περίπου 200 μετανάστες που φιλοξενούνταν στο hotspot των Λεπίδων, πραγματοποίησαν μαζική έξοδο και άρχισαν να κατευθύνονται προς το Λακκί, καθώς όπως τόνιζαν στο hotspot των Λεπίδων υπάρχουν πολλά κακοποιά στοιχεία που τους απειλούν, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να συμβιώσουν ειρηνικά στις δομές του κέντρου πρώτης υποδοχής.

Λίγο αργότερα, πλήθος μεταναστών είχε συγκεντρωθεί σε κεντρικό σημείο της πόλης. Ο δήμαρχος και οι δημοτικοί σύμβουλοι κατέφθασαν στο σημείο την ίδια ώρα προκειμένου να μάθουν τι ακριβώς συμβαίνει και προσπαθούσαν να τους πείσουν να επιστρέψουν στο hotspot.

Στο σημείο έφθασαν και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις με αποτέλεσμα να επικρατήσει ένταση μεταξύ των μεταναστών και των αστυνομικών ενώ στο επεισόδιο ενεπλάκησαν και κάτοικοι του νησιού.

Δείτε το βίντεο από τη στιγμή της έντασης

 

Συστάθηκε άτυπη ομάδα πολιτοφυλακής

Όπως αναφέρει το lerosnews.gr, οι κάτοικοι της Λέρου συνέστησαν μια άτυπη ομάδα πολιτοφυλακής και συνοδεία των αστυνομικών δυνάμεων οδήγησαν πεζοί τους μετανάστες, από την πόλη του Λακκίου στο hotspot των Λεπίδων, διανύοντας μια απόσταση περίπου 3 χιλιομέτρων χωρίς ευτυχώς να υπάρξει ένταση.

 

Πηγή lerosnews.gr – Πηγή βίντεο youtube lerosnews.gr

Διαβάστε επίσης:

Νέα επεισόδια στη Λέρο – Τεταμένο το κλίμα στο νησί

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ