Ψήφισμα διαμαρτυρίας για την Αγιά Σοφιά

Ως «προσπάθεια αλλοίωσης του χαρακτήρα της Αγιάς Σοφιάς», χαρακτήρισε η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας, τη χρήση του μνημείου για λατρευτικούς σκοπούς και όπως είπε στο “Πρακτορείο 104,9 FM” ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, οι συμμετέχοντες στη συνέλευση θα εκδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Στη συνέλευση, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, συμμετείχαν 120 εκπρόσωποι κοινοβουλίων από την Ελλάδα και 27 χώρες και όπως ανέφερε ο κ. Αμανατίδης ένα από τα ψηφίσματα που θα εκδοθεί μετά την ολοκλήρωση των εργασιών, θα αφορά στην Αγιά Σοφιά.

«Υπάρχει ένα ψήφισμα για την Αγιά Σοφιά, για την προσπάθεια αλλοίωσης του χαρακτήρα του παγκόσμιου πολιτιστικού μνημείου», τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών και υπογράμμισε, ότι, μέσω του ψηφίσματος, ζητείται από την Unesco να λάβει τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της Αγιάς Σοφιάς, ενώ ταυτόχρονα καλείται η Τουρκία να μην υποστηρίζει ενέργειες, οι οποίες αλλοιώνουν τον χαρακτήρα του μνημείου και να σεβαστεί τις διεθνείς υποχρεώσεις της.

Ο κ. Αμανατίδης, χαρακτήρισε σημαντικό και το ψήφισμα που αναφέρεται στην ΕΕ και στην αλλαγή στάσης που θα πρέπει να υπάρξει, με επίκεντρο τα προβλήματα των πολιτών της, ενώ ανάλογα ψηφίσματα θα εκδοθούν για το Κυπριακό, το Παλαιστινιακό και για τις εχθροπραξίες μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν.

Στο μεταξύ, αναφερόμενος στις εργασίες της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, ο κ. Αμανατίδης σημείωσε, ότι, μέσα από αυτές τις συναντήσεις προβάλλεται ως παράγοντας σταθερότητας η Ελλάδα, σε μια ευρύτερη περιοχή με έντονες ανακατατάξεις και χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντικό για τη χώρα το γεγονός, ότι, τα συμπεράσματα της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, θα διαχυθούν σε κυβερνήσεις, διεθνείς οργανισμούς και κέντρα λήψης αποφάσεων, μέσω των 120 ορθοδόξων χριστιανών, στο θρήσκευμα, βουλευτών από τις 27 χώρες.

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Ξήλωσαν την ταμπέλα του “Μαρινόπουλου” στην Κρήτη – ΦΩΤΟ

Δίκη Χρυσής Αυγής: Αντιφάσεις στη μαρτυρία του οδηγού του περιπολικού

Ανήλικη Βρετανίδα κατήγγειλε τον βιασμό της στην Κω

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ