Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Παλεύουμε για τον άνθρωπο

Την αναγκαιότητα προγραμματισμού, προσπάθειας αλλαγής των πραγμάτων προς μία καλύτερη κατεύθυνση, αναζήτησης του βέλτιστου από τους φορείς και τις υπηρεσίες προκειμένου ν’ αντιμετωπιστεί το θέμα που πληγώνει σήμερα στην Ελλάδα, αυτό μιας διοίκησης που δεν είναι εκείνη που θα θέλαμε, που δεν ανταποκρίνεται, καθώς και το θέμα της γραφειοκρατίας που επί σειρά ετών ταλαιπωρεί τους πολίτες, επεσήμανε ο προκαθήμενος της Ελληνικής Εκκλησίας απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ για το κατά πόσο διαφοροποιείται σήμερα ο ρόλος που καλείται να παίξει η Εκκλησία.

Μιλώντας στη διάρκεια δείπνου που παρέθεσε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, ο κ. Ιερώνυμος, ο οποίος από σήμερα πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη στην Αλεξανδρούπολη και τη Σαμοθράκη, υπογράμμισε την ανάγκη συνεργασίας της Εκκλησίας και των Δήμων στη Θράκη καθώς «έχουμε ένα κοινό σημείο. Αγωνιζόμαστε και παλεύουμε για τον άνθρωπο, επομένως πρέπει να συντονίσουμε τις προσπάθειες αντιμετώπισης των προβλημάτων».

Ο Αρχιεπίσκοπος χαρακτήρισε τη Θράκη μοντέλο ειρηνικής συμβίωσης μεταξύ Ελλήνων χριστιανών και μουσουλμάνων, σημειώνοντας πως «αποτελεί την κορυφογραμμή του Ελληνισμού που δεν έχει την πολυτέλεια διχασμών, συγκρούσεων και ρήξεων που πηγάζουν από φανατισμό, ιδιοτέλεια και εγωισμό. Η Θράκη είναι ένα πεδίο λαμπρό για άσκηση συλλογικής και ενοποιητικής πολιτικής που θα αξιοποιεί τα τεράστια συγκριτικά της πλεονεκτήματα, τη σπουδαία γεωπολιτική της θέση και τους μοναδικούς πλουτοπαραγωγικούς της πόρους».

Παρότρυνε τους συνδαιτυμόνες του να προστατεύσουν από κοινού τη Θράκη «από υπονομεύσεις και επιβουλές (απ’ όπου κι αν προέρχονται), να υπερασπιστούμε την ισονομία και την ισοπολιτεία των Θρακιωτών» και ζήτησε από την ελληνική πολιτεία να ενισχύσει τις δράσεις των Μητροπόλεων και των Δήμων για το σημαντικό προνοιακό έργο που επιτελούν.

Αναφέρθηκε στο έργο της «Αποστολής» που μέσα από προγράμματα κοινωνικής ευαισθητοποίησης είναι αρωγός στο συνάνθρωπο, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στις δράσεις της στην περιοχή της Θράκης όπου μηνιαία διανέμει συνολικά 2.289 συσκευασίες τροφίμων σε 2.037 οικογένειες.

Χαρακτήρισε φάρο παιδείας και πολιτισμού το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και επεσήμανε την αναγκαιότητα μεταμόρφωσης του λιμένα Αλεξανδρούπολης σε «πυλώνα ανάπτυξης της περιοχής», διευκρινίζοντας πως προϋπόθεση για όλα αυτά «είναι η άμεση, δραστική και δυναμική παρέμβαση της πολιτείας και το ειλικρινές ενδιαφέρον όλων ανεξαιρέτως των πολιτικών δυνάμεων της χώρας».

Σημειώνεται ότι στο δείπνο έδωσαν το «παρών» ο περιφερειάρχης Α.Μ.Θ. Γιώργος Παυλίδης, οι μητροπολίτες Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος, Διδυμοτείχου Δαμασκηνός, Ξάνθης Παντελεήμων, Κομοτηνής Παντελεήμων, ο πρωτοσύγκελος της Ι.Αρχιεπισκοπής Συμεών Βολιώτης, ο γενικός διευθυντής της «Αποστολής» Κώστας Δήμτσας καθώς και οι δήμαρχοι της Περιφέρειας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Επαναλειτούργησε η Μητρόπολη Αθηνών παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας – ΦΩΤΟ

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Χρειάζονται αγώνες και θυσίες

Αιχμές Ιερώνυμου κατά του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ