Πανελλαδικές: Ένας στους τέσσερις με κάτω από 7.000 μόρια

Πάνω από το 1/4 των υποψηφίων των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων δεν κατάφερε να συγκεντρώσει περισσότερα από 7.000 μόρια, ενώ οι υποψήφιοι που αρίστευσαν και συγκέντρωσαν πάνω από 19.000 μόρια είναι ελάχιστοι, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, λίγες ημέρες πριν τη λήξη της προθεσμίας για την οριστική κατάθεση του μηχανογραφικού.

Ειδικότερα, 758 είναι συνολικά οι υποψήφιοι που συγκέντρωσαν πάνω από 19.000 μόρια, με την πλειονότητα αυτών (462) να είναι στο επιστημονικό πεδίο των επιστημών Υγείας και Ζωής της ομάδας προσανατολισμού των Θετικών Σπουδών. Πρακτικά, αυτό μπορεί να «μεταφραστεί» σε άνοδο των βάσεων στις ιατρικές σχολές, κάτι που θα «συμπαρασύρει» και τις σχολές Φαρμακευτικής, Κτηνιατρικής και Βιολογίας.

Στον αντίποδα, σε απόλυτους αριθμούς, 19.863 είναι οι υποψήφιοι που δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν πάνω από 7.000 μόρια.

Με βάση τα στοιχεία του υπουργείου, μικρές μεταβολές θα σημειωθούν στις βάσεις των πολυτεχνικών σχολών. Επίσης, μικρές διακυμάνσεις σε σχέση με πέρυσι φαίνεται ότι θα έχουν οι βάσεις των σχολών των Ανθρωπιστικών Επιστημών.

Υπενθυμίζεται, ότι την Παρασκευή, 8 Ιουλίου, λήγει η προθεσμία οριστικοποίησης των μηχανογραφικών των υποψηφίων, κάτι που θα δώσει επιπλέον δεδομένα για την πορεία των βάσεων, οι οποίες αναμένεται να ανακοινωθούν στα τέλη Αυγούστου.

(Πατήστε επάνω στον πίνακα για μεγαλύτερη ανάλυση):

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Δείτε επίσης:

Καθίζηση των βάσεων στις Πανελλαδικές

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ