Οκτώ περίεργοι τρόποι να νικήσετε τα κουνούπια

Ήρθε το καλοκαίρι και τα κουνούπια άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους. Δείτε οκτώ παράξενα αλλά αποτελεσματικά κόλπα που μπορούν να σας βοηθήσουν να τα απομακρύνετε.

Αφήστε ανοιχτό τον ανεμιστήρα

Τα κουνούπια δεν φημίζονται για την πτητική τους δεινότητα, και ο ανεμιστήρας σας μπορεί να προκαλέσει αέρια ρεύματα, στην «ακτίνα» των οποίων τα ενοχλητικά έντομα θα αποφύγουν να πετάξουν. Επιπλέον, η δροσιά του ανεμιστήρα μειώνει την θερμοκρασία του σώματός σας, ένας επιπλέον τρόπος να μην σας δουν τα κουνούπια σαν… μεζέ.

Κάντε… μπουρμπουλήθρες

Ιδανική… παιχνιδιάρικη λύση αν έχετε παιδιά και θέλετε να έχουν μια επιπλέον «ασπίδα» για τα κουνούπια είναι τα παλιά καλά σωληνάρια με μίγμα απορρυπαντικού σαπουνιού, από αυτά που φυσούσατε κι εσείς μικροί για να κάνετε φουσκάλες. Η μυρωδιά και οι ουσίες του σαπουνιού δεν αρέσουν ιδιαίτερα στα κουνούπια, με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν από ένα μέρος γεμάτο τέτοιες μπουρμπουλήθρες.

Μην βαριανασαίνετε

Τα κουνούπια βρίσκουν εξαιρετικά ελκυστικό το διοξείδιο του άνθρακα και τείνουν να κατευθύνονται σε ανθρώπους που ανασαίνουν πιο βαριά. Και συνήθως πιο βαριά ανασαίνουν οι πιο μεγαλόσωμοι άνθρωποι – γι’ αυτό… φροντίστε να διατηρείτε τη γραμμή σας ή απλώς… κάντε παρέα με πιο μεγαλόσωμα άτομα.

Αποφύγετε την μπύρα

Προτιμήστε κάποιο άλλο ποτό για τα καλοκαιρινά σας βράδια, καθώς έρευνα έχει δείξει ότι τα κουνούπια έλκονται περισσότερο από άτομα που την καταναλώνουν.

Χρησιμοποιήστε μυρωδικά

Ετοιμάζεστε για καλοκαιρινό barbecue στη βεράντα ή τον κήπο αλλά φοβάστε ότι τα κουνούπια δεν θα σας αφήσουν να το απολαύσετε; Κάτω από τα κρεατικά, στην ψησταριά, βάλτε λίγο δενδρολίβανο, που θα δώσει στο κρέας ωραιότερη γεύση, και θα κρατήσει παράλληλα τα κουνούπια μακριά.

Βάλτε στην αυλή σας ταΐστρες πουλιών

Πουλιά όπως τα χελιδόνια κάθε είδους και τα αποδημητικά ωδικά πτηνά βλέπουν τα κουνούπια και άλλα ενοχλητικά έντομα σαν φαγητό, και μπορούν να σας φανούν πολύτιμοι σύμμαχοι στον αγώνα εναντίον τους. Τοποθετώντας ταΐστρες στον κήπο ή το μπαλκόνι σας, έχετε περισσότερες πιθανότητες να σας επισκέπτονται συχνά αυτοί οι σύμμαχοι.

Πάρτε άφθονη βιταμίνη B

Σύμφωνα με μελέτες, τα κουνούπια είναι πιο πιθανό να τσιμπήσουν άτομα με έλλειψη βιταμίνης Β. Γι’ αυτό τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνες βοηθούν στην απώθησή τους. Συγκεκριμένα, μάλιστα, ερευνητές υποστηρίζουν πως το περίσσευμα βιταμίνης Β1 αποβάλλεται με τον ιδρώτα, παράγοντας μια μυρωδιά που τα θηλυκά κουνούπια βρίσκουν απωθητική.

Ψεκαστείτε με βανίλια

Διαλύστε δύο κουταλάκια εκχύλισμα βανίλιας σε μια κούπα νερό και βάλτε την σε ένα μπουκαλάκι με πώμα spray. Ψεκάστε την επιδερμίδα σας με το διάλειμμα και καλύψτε έτσι έντεχνα την φυσική σας μυρωδιά, αυτή με την οποία σας εντοπίζουν τα κουνούπια. Για καλύτερα αποτελέσματα, προσθέστε στο μίγμα έλαιο λεβάντας ή ευκάλυπτο λεμονιού.

Πηγή: pesthacks.com

Διαβάστε επίσης:

Η ομογενής που έγινε γνωστή από τον ρόλο της στην ταινία Power Rangers

Σοκ στην Κόρινθο από το φρικτό έγκλημα στο κέντρο της πόλης – ΒΙΝΤΕΟ

Παρέσυρε, σκότωσε και εγκατέλειψε τον εγγονό του

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ