Νέα στοιχεία – “Δεν ήταν σε θέση να οδηγήσει ο Μαυρίκος”

Στοιχείο – «φωτιά» για τη φυσική και παθολογική κατάσταση του Παναγιώτη Μαυρίκου έχουν στην κατοχή τους οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με το οποίο ο 42χρονος εκδότης δεν θα έπρεπε να οδηγεί τη συγκεκριμένη μέρα, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο.

Η κατάστασή του δεν του επέτρεπε να οδηγήσει, με τους αρμόδιους αξιωματικούς να αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Όποιος γιατρός και να τον εξέταζε, το πρώτο πράγμα που θα του επεσήμανε θα ήταν να μην οδηγήσει». Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. αναμένουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, τα οποία σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους θα επιβεβαιώσουν το συγκεκριμένο πρόβλημα υγείας.

Αυτή η παράμετρος, σε συνδυασμό με το πιθανό μηχανολογικό πρόβλημα του οχήματος που προκάλεσε την πυρκαγιά, εξηγεί τις σπασμωδικές αντιδράσεις του οδηγού, ο οποίος τουλάχιστον πέντε φορές είχες «ομαλές» επαφές με το προστατευτικό τοιχίο, ενώ από τη στιγμή της ακινητοποίησης εμφανίστηκε αδρανής για 34 δευτερόλεπτα, έβαλε αλάρμ και δεν επιχείρησε να βγει από την πλευρά του συνοδηγού όταν ξεπήδησαν οι πρώτες φλόγες.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έχουν κάποιες ενδείξεις και στοιχεία ότι το αυτοκίνητο του 42χρονου εκδότη δεν ήταν σε καλή κατάσταση, ενώ και η συντήρησή του σε συγκεκριμένα κρίσιμα σημεία δεν ήταν η ενδεδειγμένη, κάτι που φαίνεται πως έχει αποτελέσει την αιτία της πυρκαγιάς και έχει συντελέσει στη γρήγορη επέκτασή της.

Απόπειρα απεγκλωβισμού

Από το οπτικό υλικό διαπίστωσαν ότι τουλάχιστον ένας διερχόμενος οδηγός επιχείρησε 4-5 φορές χρησιμοποιώντας πυροσβεστήρα να σπάσει το τζάμι του συνοδηγού, κάτι που κάποια στιγμή κατάφερε. Τα συγκεκριμένα κομμάτια τζαμιού δεν φέρουν ίχνη καπνού, δείγμα ότι δεν είχε ξεσπάσει ακόμη η πυρκαγιά στο όχημα. Στοιχείο που επιβεβαιώνει και πάλι την παράξενη «αδράνεια» του οδηγού να βγει από το αυτοκίνητο πριν ακόμη τυλιχθεί στις φλόγες. Θα γίνουν προσπάθειες να εντοπιστεί ο συγκεκριμένος άνθρωπος, προκειμένου να δώσει κατάθεση για όσα εκείνος αντελήφθη και έσπευσε σε βοήθεια.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Διαβάστε επίσης:

Αποκαλύψεις από τη μητέρα του Παναγιώτη Μαυρίκου – ΒΙΝΤΕΟ

Υπόθεση Μαυρίκου – Τι έδειξε η αυτοψία στην Αττική Οδό – ΒΙΝΤΕΟ

Η κηδεία του Μαυρίκου – ΦΩΤΟ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ