Υψηλές θερμοκρασίες και… αφρικανική σκόνη

Ζέστη και αφρικανική σκόνη συνθέτουν το σκηνικό του καιρού για τα επόμενα 24ωρα. Οι προβλέψεις των μετεωρολόγων δείχνουν ότι από τη Δευτέρα ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει στους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου, ενώ η ατμόσφαιρα θα επιβαρυνθεί από την «επέλαση» της σκόνης που καλύπτει, ήδη, αρκετές περιοχές. 

Έως τα μέσα της εβδομάδας οι καιρικές συνθήκες θα παραμείνουν αμετάβλητες, ενώ από την Πέμπτη οι εικόνες από τους δορυφόρους δείχνουν μικρή πτώση της θερμοκρασίας και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα βορειοανατολικά της χώρας.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού έχει ως εξής:

Στην Αττική, αίθριος καιρός με ήπιους ανέμους. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αίθριος καιρός με λίγες αραιές νεφώσεις. Το θερμόμετρο από 17 έως 27 βαθμούς.

Στη Θράκη και στην Μακεδονία ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι νότιοι ασθενείς και η θερμοκρασία από 14 έως 28 βαθμούς.

Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και τη δυτική Στερεά ηλιοφάνεια με πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως από το μεσημέρι και μετά. Οι άνεμοι στο Ιόνιο ασθενείς νότιοι και η θερμοκρασία από 14 έως 26 βαθμούς.

Στην Πελοπόννησο ήλιος με αραιή συννεφιά. Η θερμοκρασία από 15 έως 28 και στα ανατολικά 29 βαθμούς.

Στην Κρήτη αίθριος καιρός με ασθενείς νότιους ανέμους και το θερμόμετρο από 17 έως 28 βαθμούς.

Στα Δωδεκάνησα, στις Κυκλάδες και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίουκαλός καιρός και οι άνεμοι νότιοι ασθενείς και μόνο στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα είναι βορειοδυτικοί στα 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 15 έως 26 βαθμούς.

Στη Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Στερεά Ελλάδα ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία από 17 έως 32 βαθμούς. 

Πρόγνωση για Δευτέρα 30-05-2016

Αραιές νεφώσεις, οι οποίες τις απογευματινές ώρες στα βορειοανατολικά ορεινά πρόσκαιρα θα πυκνώσουν και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης. 

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στα δυτικά και νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. 

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει κατά τόπους στην κεντρική και νότια χώρα τους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε επίσης:

“Η Πόλις εάλω” σαν σήμερα το 1453

Ένα ελληνικό νησί στα 13 καλύτερα κρυμμένα διαμάντια της Ευρώπης για το 2016

Οι οδηγίες από τις διωκτικές Αρχές για τους επιτήδειους που εξαπατούν πολίτες

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ