Μυστήριο με την πτήση της Egyptair: “Τα αντικείμενα που βρέθηκαν, δεν είναι συντρίμμια αεροσκάφους” – ΒΙΝΤΕΟ

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους της EgyptAir, χωρίς ακόμη να έχει βρεθεί κανένα επιβεβαιωμένο ίχνος ή επιπλέον στοιχείο, παρά τη σύγχυση που είχε επικρατήσει, περί υποτιθέμενου εντοπισμού συντριμμιών.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων, Αθανάσιος Μπίνης, δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ότι «με βάση τα στοιχεία που είχαμε μέχρι τις 9 το βράδυ (σ.σ. το βράδυ της Πέμπτης) τα αντικείμενα που βρέθηκαν στη θαλάσσια περιοχή δεν ταυτοποιήθηκαν ότι είναι συντρίμμια αεροσκάφους».

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο: «Το ένα αντικείμενο είναι ξύλινο και το άλλο δεν πρόκειται για σωσίβιο, επομένως δεν ανταποκρίνονται σε συντρίμμια αεροσκάφους».

Οι έρευνες για το αεροσκάφος της Egyptair συνεχίστηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας και συνεχίζονται σήμερα το πρωί με εναέρια μέσα, τόσο από τις ελληνικές, όσο και από τις αιγυπτιακές αρχές.

«Θα συνεχιστούν μέχρι να βρεθούν τα συντρίμμια και τα μαύρα κουτιά που θα διαλευκάνουν τα αίτια συντριβής του αεροσκάφους», είπε ο Αθανάσιος Μπίνης.

Reuters: Δεν υπάρχουν σημάδια έκρηξης του αεροσκάφους σε δορυφορικές φωτογραφίες

Αμερικανός αξιωματούχος, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, μίλησε στο Reuters, αναφέροντας πως έγινε προκαταρκτική εξέταση δορυφορικών φωτογραφιών, στις οποίες δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια έκρηξη του αεροσκάφους της EgyptAir.

 

Διαβάστε επίσης:

Οι φόβοι των Γερμανών για τρομοκρατικό χτύπημα στο Euro – ΒΙΝΤΕΟ

Stratfor: Το αεροσκάφος χτυπήθηκε από πύραυλο ή εξερράγη μηχανισμός

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ