Ελληνική φρεγάτα και αεροσκάφη στις έρευνες για τον εντοπισμό του αιγυπτιακού αεροσκάφους

Τουρκικά, ελληνικά και γαλλικά αεροσκάφη καθώς και μια ελληνική φρεγάτα συμμετέχουν στις έρευνες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους της EgyptAir το οποίο κατέπεσε στη Μεσόγειο ανοικτά της Καρπάθου με 66 επιβαίνοντες, σύμφωνα με όσα ανέφερε εκπρόσωπος του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού.

Τα μέσα κινούνται νοτιοανατολικά της Καρπάθου, διευκρίνισε ο πλοίαρχος Ντιντιέ Πιατόν, διευκρινίζοντας πως «προβλέπονται και άλλα μέσα ανάλογα με τις ανάγκες που θα εκφράσουν οι αιγυπτιακές αρχές», οι οποίες συντονίζουν τις έρευνες.

Σε αυτού του είδους τις επιχειρήσεις «υπάρχει μια πρώτη φάση έρευνας επιφανείας για τον εντοπισμό του αεροσκάφους, των επιβατών και στη συνέχεια μια επόμενη φάση έρευνας για τον εντοπισμό υποθαλάσσιων συντριμμιών και μαύρων κουτιών για τα οποία μπορεί να κληθούν να επέμβουν ειδικά μέσα όπως υποβρύχια», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Αυτό που είναι σημαντικό είναι να αποσταλούν γρήγορα μέσα ώστε η περιοχή των ερευνών να περιοριστεί όσο γίνεται περισσότερο», συμπλήρωσε.

Υπενθυμίζεται ότι το αεροσκάφος της EgyptAir που εκτελούσε την πτήση από το Παρίσι στο Κάιρο με 66 επιβαίνοντες, ανάμεσά τους 30 Αιγύπτιοι και 15 Γάλλοι, κατέπεσε την Πέμπτη στη Μεσόγειο αφού είχε εξαφανιστεί από τις οθόνες των ραντάρ για λόγο που παραμένει άγνωστος. Καμία υπόθεση (δυστύχημα ή τρομοκρατική επίθεση) δεν έχει αποκλειστεί.

Πηγή: AΠΕ – ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ