Στην Αθήνα για πρώτη φορά το 33ο Ετήσιο Διεθνές Συνέδριο Χρηματοοικονομικού Δικαίου

Για πρώτη φορά πραγματοποιείται στην Αθήνα, στις 18-20 Μαΐου το 33ο Ετήσιο Διεθνές Συνέδριο Χρηματοοικονομικού Δικαίου, που διοργανώνουν οι επιτροπές Τραπεζικού και Χρηματιστηριακού Δικαίου του Διεθνή Δικηγορικού Συλλόγου. Για το συνέδριο μίλησε ο διακεκριμένος Έλληνας δικηγόρος, Δημήτρης Παρασκευάς, ταμίας της Διεθνούς Επιτροπής Τραπεζικού Δικαίου του Διεθνούς Δικηγορικού Συλλόγου στον Real Fm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Όπως ανέφερε ο κ. Παρασκευάς στον Real Fm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, οργανωτής είναι ο Διεθνής Δικηγορικός Σύλλογος, ο οποίος έχει μέλη 80.000 δικηγόρους και δικηγορικές σε περισσότερες από 160 χώρες. 

Ο Διεθνής Δικηγορικός Σύλλογος συμμετέχει καθοριστικά στη διαμόρφωση της εξέλιξης της νομοθεσίας σε παγκόσμιο επίπεδο και βοηθά αποτελεσματικά την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε χώρες του τρίτου κόσμου.

«Η Επιτροπή Τραπεζικού Δικαίου και η Επιτροπή Χρηματιστηριακού Δικαίου, από κοινού, αποφάσισαν πέρυσι, το φετινό Συνέδριο να γίνει στην Αθήνα, διότι η Ελλάδα παρουσιάζει πάρα πολύ μεγάλο  ενδιαφέρον, καθώς είναι μία χώρα στην οποία έγινε το μεγαλύτερο, διεθνώς, ιστορικά, κούρεμα Δημοσίου χρέους, περίπου 170 δισ. ευρώ, αλλά και διότι είναι η χώρα η οποία έχει την μεγαλύτερη κρίση που παρατηρήθηκε σε καιρό ειρήνης, μαζί με την κρίση του 1929 στις ΗΠΑ», ανέφερε ο κ. Παρασκευάς.

Στο συνέδριο θα συμμετέχουν 247 διεθνείς δικηγορικές εταιρείες, και θα εξεταστούν 8 ενότητες:

Κρατικά ομόλογα και τραπεζική αναδιάρθρωση: η Ελληνική προοπτική

Πρόοδος στην εφαρμογή της MiFID II: θα συνεχιστεί ο κατακερματισμός της αγοράς και ποιες είναι οι επιπτώσεις στη διαφάνεια της αγοράς;

Ρυθμιστικές κυρώσεις: το κόστος  της μη συμμόρφωσης

Αρνητικά επιτόκια: αίτια και συνέπειες

Ποιος λέει πως δεν υπάρχει μέρος σαν το σπίτι; Οι θετικές και οι αρνητικές πτυχές της αλλαγής φορολογικής κατοικίας

Άμεσος δανεισμός – Ποιος δανείζει στη νέα διαφοροποιημένη χρηματοπιστωτική αγορά;

Solvency II – ένα νέο πεδίο ανταγωνισμού

Η επιστροφή των δομημένων προϊόντων 

Την εκδήλωση θα χαιρετήσουν ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και πρώην Υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, και ο Πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Γιώργος Μιχελής, που θα μιλήσει και για τις προοπτικές του ελληνικού τραπεζικού συστήματος. Για το ζήτημα του δημοσίου χρέους και της ανακεφαλαίωσης του τραπεζικού συστήματος ομιλητής θα είναι  ο Charles Dallara, πρώην Διευθύνων Σύμβουλος του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) και σημαντικός παράγοντας στις διαπραγματεύσεις για το μείωση του ελληνικού δημοσίου χρέους.

Στην επιτροπή υποδοχής συμμετέχουν είκοσι ελληνικές δικηγορικές εταιρείες.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ:

Διαβάστε επίσης:

“Όχι” των Δικαστικών αρχών στους Τούρκους για τον Έλληνα πιλότο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ