“Όχι” των Δικαστικών αρχών στους Τούρκους για τον Έλληνα πιλότο

Της Άννας Κανδύλη

Απέρριψαν οι ελληνικές δικαστικές αρχές το αίτημα του εισαγγελέα της Άγκυρας, με το οποίο ζητούσε δικαστική συνδρομή από τη χώρα μας, προκειμένου να κινηθεί δικαστική διαδικασία αποζημίωσης σε βάρος Έλληνα πιλότου.

Τον πιλότο εμπλέκουν οι αρχές της γειτονικής χώρας σε κατάρριψη αεροσκάφους τους στις 8 Οκτωβρίου του 1996, οπού είχε χάσει τη ζωή του ο Τούρκος κυβερνήτης Ναΐλ Ερντογάν και είχε τραυματιστεί ο συγκυβερνήτης Οσμάν Τσιτσικλί.

Το θέμα είχαν κινήσει οι συγγενείς του νεκρού πιλότου, ενώ είχε υποστηριχθεί και από τον συγκυβερνήτη που επέζησε.

Το αίτημα από την πλευρά των δικαστικών αρχών της Τουρκίας διαβιβάστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, προ διμήνου, περίπου, στο αρμόδιο Τμήμα Εκδόσεων και Δικαστικών Συνδρομών της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών.

Ο επικεφαλής του τμήματος, εισαγγελέας Παναγιώτης Μπρακουμάτσος, κίνησε αμέσως την προβλεπόμενη εκ του νόμου  διαδικασία, αποστέλλοντας έγγραφο στο υπουργείο Εξωτερικών, με το ερώτημα αν η ικανοποίηση ή μη του αιτήματος, ασκεί επιρροή στις σχέσεις της Ελλάδος με τρίτες χώρες.

Μετά την απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών, συνεκλήθη το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας και με απόφασή του γνωμοδότησε υπέρ της απόρριψης του αιτήματος δικαστικής συνδρομής, κλείνοντας έτσι την υπόθεση.

Διαβάστε επίσης:

Τα έχουν χάσει οι Τούρκοι – Γιατί ζητούν την καταδίκη Έλληνα πιλότου

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ