Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ στον Realfm 97,8: Η κατάσταση στην Υγεία είναι χειρότερα από ποτέ

«Καταθέσαμε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου μία αναφορά προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες που υπάρχουν, γιατί κατά την άποψή μας κινδυνεύουν κατ’ εξακολούθηση ανθρώπινες ζωές από την καταστροφική πολιτική που ακολουθεί η ηγεσία του υπουργείου Υγείας και η κυβέρνηση στον τομέα της Υγείας» ανέφερε, μιλώντας στην εκπομπή του Άκη Παυλόπουλου και του Μάνου Νιφλή στον Realfm 97,8 ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων, Μιχάλης Γιαννάκος, και πρόσθεσε ότι «η κατάσταση είναι χειρότερα από ποτέ».

Ο κ. Γιαννάκος επισήμανε συγκεκριμένα ότι: «Για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, πέρυσι τον Οκτώβριο η κυβέρνηση αποφάσισε να μην ανανεώσει τις συμβάσεις 190 εργαζομένων, των οποίων το ‘έγκλημα’ ήταν ότι είχαν προσληφθεί από προ- προηγούμενη κυβέρνηση. Αυτές οι προσλήψεις γιατί απελύθησαν; Γιατί είναι εκτός ΑΣΕΠ και η κυβέρνηση ήθελε να βάλει τους δικούς της, πάλι χωρίς ΑΣΕΠ.

Όμως, έρχεσαι τον Οκτώβρη που ήταν σε έξαρση η γρίπη να διώξεις 190 νοσηλευτές και γιατρούς και να κλείσεις κρεβάτια 50 ΜΕΘ. Το αποτέλεσμα ήταν το εξής: Ενώ στις λίστες αναμονής του ΕΚΑΒ για κρεβάτι ΜΕΘ ήταν 25-30 (ασθενείς) καθημερινά, με την απόλυση των υπαλλήλων αυτών και με το κλείσιμο των 50 κλινών ΜΕΘ, εκτινάχθηκε η λίστα αναμονής στους 70-80 (ασθενείς) καθημερινά» τόνισε ο κ. Γιαννάκος, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «τριπλασιάζονται οι πιθανότητες να χάσει τη μάχη με τη ζωή ένας ασθενής όταν το πρώτο 24ωρο δεν βρει ΜΕΘ».

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ υπογράμμισε επίσης ότι έχουν καταγραφεί απώλειες ανθρωπίνων ζωών λόγω της έλλειψης κρεβατιών, συμπληρώνοντας πως «στη γρίπη η θνησιμότητα εκτός ΜΕΘ άγγιζε σύμφωνα με τους εντατικολόγους το 57%, μέσα στη ΜΕΘ ήταν 45%».

Ακούστε το ηχητικό:

Διαβάστε επίσης:

“Πόλεμος” ΝΟΤΑΜ στο Αιγαίο μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας – ΦΩΤΟ

Οι αξιωματικοί της ΕΛ ΑΣ για το Σύνταγμα: Αναζητούν εξιλαστήρια θύματα…

Αντίστροφη μέτρηση για τις Πανελλαδικές – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ