Τι συζήτησε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ με τον Ερντογάν – ΒΙΝΤΕΟ

Μια κατ’ ιδίαν συνομιλία είχαν στο περιθώριο της 10ης Διάσκεψης Αρχηγών Ενόπλων Δυνάμεων Βαλκανικών Χωρών στην Κωνσταντινούπολη ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο  αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Βαγγέλης Αποστολάκης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑLPHA, οι δυο άντρες δεν συζήτησαν για το Αιγαίο αλλά για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, καθώς ο Ερντογάν ήθελε να πληροφορηθεί αν εξακολουθούν να γίνονται διαδηλώσεις στην Αθήνα με την ίδια ένταση. Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ενδιαφέρθηκε να μάθει τα νέα του Κώστα Καραμανλή, της Ντόρας Μπακογιάννη, αλλά και του Δημήτρη Αβραμόπουλου για τον οποίο μάλιστα αποκάλυψε ότι είχαν μια γόνιμη συζήτηση σχετικά με το προσφυγικό. 

Σημειώνεται ότι υπήρξε και συνομιλία του αρχηγού ΓΕΕΘΑ με τον Τούρκο ομόλογό του. Συμφώνησαν να επαναλειτουργήσει το “κόκκινο τηλέφωνο” μεταξύ των αρχηγών ώστε να εξομαλύνεται η κατάσταση κάθε φορά που ξεφεύγει.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον ALPHA, λίγο μετά την αναχώρηση του αρχηγού ΓΕΣ Βασίλη Τελλίδη από τη νησίδα Παναγιά στην περιοχή – στα τουρκικά ύδατα – μαζεύτηκαν τουρκικές ακταιωροί.

 

Δείτε το βίντεο του ALPHA

 

Πηγή φωτό: militaire.gr

 

Διαβάστε επίσης

Στη νησίδα Παναγιά ο Αρχηγός του στρατού – ΒΙΝΤΕΟ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ