• "Το ΤΕΕ δεν πήρε απόφαση παραπομπής βουλευτών στο πειθαρχικό"

  4:55 μμ, Τετάρτη 11 Μάι 2016 4:55 μμ, Τετάρτη 11 Μάι 2016

  Το ΤΕΕ δεν πήρε καμία απόφαση παραπομπής στο Πειθαρχικό βουλευτών που είναι μέλη του και ψήφισαν το ασφαλιστικό - φορολογικό νομοσχέδιο, όπως τονίζουν σε δήλωσή τους 4 μέλη της Διοικούσας Επιτροπής και του προεδρείου της αντιπροσωπείας του ΤΕΕ.

  Τέτοια απόφαση «θα συνιστούσε πολιτική δίωξη, παραπέμποντας στις πιο σκοτεινές εποχές της σύγχρονης Ελλάδας» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

  Στη δήλωσή τους «σχετικά με την παραφιλολογία περί παραπομπών στο Πειθαρχικό του ΤΕΕ για λόγους πολιτικών επιλογών», οι Νικόλαος Ανδρεδάκης, Θεόφραστος Βαμβουρέλλης, Αντώνιος Πρωτονοτάριος και Δημήτριος Φιλιππής σημειώνουν επιπλέον ότι τέτοιες πρακτικές υποβαθμίζουν το κύρος του ΤΕΕ, το απαξιώνουν «και το καθιστούν απλά φορέα συνδικαλιστικής εκπροσώπησης ολιγοπρόσωπων συντεχνιακών συμφερόντων». Υπογραμμίζουν ακόμη ότι στόχος τους είναι «το ανοιχτό και δημοκρατικό ΤΕΕ που θα εκφράζει την πλειοψηφία των μηχανικών και όχι τα συντεχνιακά συμφέροντα των λίγων».

  Αναλυτικά η δήλωση που εξέδωσαν:

  «Σχετικά με την παραφιλολογία περί παραπομπών στο Πειθαρχικό του ΤΕΕ για λόγους πολιτικών επιλογών

  Το Τεχνικό Επιμελητήριο είναι αυτονόητα ο τεχνικός σύμβουλος της πολιτείας και της κοινωνίας. Τις τελευταίες ημέρες υπονοείται η παραπομπή μελών του ΤΕΕ στο Πειθαρχικό εν ονόματι των πολιτικών τους επιλογών, ενώ έντονη είναι η παραποίηση της πραγματικότητας από συγκεκριμένα ΜΜΕ.

  Θέλουμε να είναι γνωστό σε όλους και όλες ότι το ΤΕΕ δεν πήρε καμία σχετική απόφαση παραπομπής, πράγμα που άλλωστε δε θα μπορούσε να κάνει καθώς παλαιότερες αποφάσεις του Πειθαρχικού ορίζουν σαφώς ότι πολιτικές τοποθετήσεις δεν μπορούν να αποτελούν επαγγελματικό πειθαρχικό παράπτωμα. Εξάλλου μια τέτοια απόφαση θα συνιστούσε πολιτική δίωξη παραπέμποντας στις πιο σκοτεινές εποχές της σύγχρονης Ελλάδας, όπου τα πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων απέκλειαν από την παραγωγική διαδικασία χιλιάδες αριστερούς, κεντρώους και εν γένει προοδευτικούς πολίτες.

  Τέτοιες πρακτικές εξάλλου απαξιώνουν ακόμα περισσότερο το ΤΕΕ στα μάτια της πλειοψηφίας των μηχανικών που δε βρίσκουν απάντηση στα προβλήματά τους, υποβαθμίζουν το κύρος του και τον επιστημονικό του ρόλο και το καθιστούν απλά φορέα συνδικαλιστικής εκπροσώπησης ολιγοπρόσωπων συντεχνιακών συμφερόντων, υπόλογο στους μηχανικούς και την κοινωνία. Το ΤΕΕ,αυτονόητα, πρέπει να μείνει μακριά από τέτοιες πρακτικές.

  Το ανοιχτό και δημοκρατικό ΤΕΕ που θα εκφράζει την πλειοψηφία των μηχανικών και όχι τα συντεχνιακά συμφέροντα των λίγων είναι ο στόχος μας και θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να τον πετύχουμε, μαζί με όσους είναι διατεθειμένοι να συμβάλλουν σε μία τέτοια πορεία.

  Τα μέλη της Δ.Ε. και του προεδρείου της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ

  Νικόλαος Ανδρεδάκης

  Θεόφραστος Βαμβουρέλλης

  Αντώνιος Πρωτονοτάριος».

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε επίσης:

  Άρση ασυλίας για πέντε βουλευτές

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα