Επιτροπή του Δήμου Κοζάνης θα κρίνει την μοίρα των ροτβάιλερ

Η πενταμελής επιτροπή του Δήμου Κοζάνης θα αποφασίσει ποια θα είναι τελικά η τύχη των ροτβάιλερ του 72χρονου που σκότωσαν τον 5χρονο στην Κοζάνη την Κυριακή του Πάσχα.

Τα σκυλιά χαρακτηρίστηκαν “επικίνδυνα” από την ειδική επιστημονική επιτροπή του Δήμου Κοζάνης. Ο κτηνίατρος Γιώργος Βαμβακάς, ο οποίος συμμετέχει στην επιτροπή, δήλωσε ότι  “δύο από τα ζώα είναι άρρωστα από τη νόσο λεϊσμανίασης, που είναι επικίνδυνη και μεταδίδεται στον άνθρωπο, ενώ άλλα δύο ζώα έχουν ελάχιστη όραση, γεγονός που τα κάνει περισσότερο επιθετικά”.

Σύμφωνα με ερμηνευτική εγκύκλιο, που έχει σταλεί στους Δήμους “αν διαπιστωθεί από την κτηνιατρική εξέταση ότι τα ζώα είναι επικίνδυνα ζώα συντροφιάς ή ότι πάσχουν από ανίατη ασθένεια και αρνηθούν τα φιλοζωικά σωματεία της περιοχής να αναλάβουν την φροντίδα και εποπτεία υιοθεσίας, τότε υποβάλλονται σε ευθανασία”.

Με βάση τον χαρακτηρισμό τους ως “επικίνδυνα”, την τελική απόφαση για την τύχη των σκυλιών θα λάβει με απλή πλειοψηφία η πενταμελής επιτροπή του Δήμου Κοζάνης.

Διαβάστε  επίσης.

Επικίνδυνα τα ροτβάιλερ που σκότωσαν τον 5χρονο λέει η επιστημονική επιτροπή

Ο γιος μου δεν θα μπορούσε να ανοίξει την πόρτα για να βγουν τα ροτβάιλερ λέει η μητέρα του 5χρονου

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ