Οδηγός ζήτησε από γυναίκα με προβλήματα όρασης να κατέβει από το λεωφορείο επειδή είχε μαζί το σκύλο-οδηγό της

Σάλος έχει προκληθεί με την είδηση που κάνει το γύρο του διαδικτύου, ότι ένας οδηγός λεωφορείου του ΟΑΣΑ απαίτησε από μία γυναίκα με προβλήματα όρασης να κατέβει από το λεωφορείο επειδή είχε μαζί της τον σκύλο-οδηγό της, που δεν φορούσε το απαιτούμενο φίμωτρο.

Σύμφωνα με τα όσα έγραψε στο λογαριασμό της στο facebook η γυναίκα που βίωσε το συγκεκριμένο περιστατικό, ο οδηγός του λεωφορείου κάλεσε την αστυνομία όταν εκείνη αρνήθηκε να κατέβει από το όχημα.

«Ο οδηγός του λεωφορείου κάλεσε την αστυνομία (κι όχι εγώ όπως έπρεπε), εξαιτίας της Μέη (του σκύλου οδηγού) και βρέθηκα ξαφνικά, υπαίτια λες και διέπραξα κανένα έγκλημα… Αποφάσισα για πρώτη φορά να κινηθώ νομικά: εναντίον του οδηγού του λεωφορείου που δεν σέβεται τίποτα και παντός υπευθύνου φορέα».

Όπως αναφέρει η ίδια, μαζί με τον οδηγό του λεωφορείου πήγαν στο αστυνομικό τμήμα προκειμένου η γυναίκα να υπερασπιστεί τα δικαιώματα της.

«Η αναπηρία δεν είναι επιλογή κανενός. Εν ολίγοις, επιβλήθηκε στον οδηγό, διοικητικό πρόστιμο κι έπεται συνέχεια διότι η μήνυση για ρατσιστική συμπεριφορά, αφορά ποινικό αδίκημα αλλά για κάποιο λόγο δεν συνδέεται με την άρνηση εισόδου σε ένα σκύλο – οδηγό τυφλών».

Δείτε επίσης:

Ένταση μεταξύ προσφύγων στην Ειδομένη

Αγοράκι έπεσε από ταράτσα στη Λιβαδειά

70χρονος αυτοκτόνησε πέφτοντας σε χαράδρα 80 μέτρων

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ