Χίος – Σχεδιάζουν να μεταφέρουν τους πρόσφυγες σε καταυλισμούς εκτός πόλης

Στο κλείσιμο των υφιστάμενων δομών φιλοξενίας των προσφύγων και μεταναστών εντός του οικιστικού ιστού της πόλης και ειδικότερα του καταυλισμού της Σούδας και του χώρου του ΔΗΠΕΘΕ προσανατολίζονται ο δήμος Χίου και η ύπατη αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Η διόγκωση του προβλήματος με την παραμονή στο νησί επί μακρόν μεγάλου αριθμού προσφύγων και μεταναστών έχει εξαντλήσει τις δυνατότητες φιλοξενίας των υφιστάμενων χώρων. Έτσι, αναζητούν χώρο για τη δημιουργία νέου καταυλισμού. Αυτή τη στιγμή, επικρατέστερος θεωρείται ο χώρος ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων (ΧΑΔΑ), που βρίσκεται κοντά στο φράγμα Κόρης Γεφύρι και σε απόσταση περίπου 1800 μέτρων από τον περιφερειακό δρόμο της πόλης.

Ο συγκεκριμένος χώρος παρέχει την δυνατότητα ανάπτυξης του καταυλισμού σε επιφάνεια περίπου 40 στρεμμάτων, αλλά απαιτούνται έργα υποδομής και ειδικότερα η μεταφορά πόσιμου νερού και δικτύου αποχέτευσης, ενώ υπάρχει δίκτυο ηλεκτρικού ρεύματος.

Όπως εξηγεί στην ιστοσελίδα astraparis.gr ο αντιδήμαρχος Γιώργος Καραμανής, «η συγκεκριμένη περιοχή συγκεντρώνει τις καλύτερες προϋποθέσεις και μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα από οπουδήποτε αλλού, με την προοπτική ότι πλέον οι πρόσφυγες και μετανάστες παραμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα στο νησί».

Ήδη, αναμένεται η εκπόνηση των αναγκαίων μελετών από την ύπατη αρμοστεία του ΟΗΕ και ο αντιδήμαρχος Χίου εκφράζει την αισιοδοξία του ότι πριν από τα τέλη Μαΐου θα αρχίσουν οι εργασίες, οι οποίες εκτιμάται ότι θα διαρκέσουν περίπου έναν μήνα.

Πηγή:astraparis.gr

Διαβάστε επίσης

Ο Μπαλτάς υποδέχεται πρόσφυγες στον βράχο της Ακρόπολης – ΒΙΝΤΕΟ

Ιδού οι πρόσφυγες… επενδυτές!

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ