Στους δρόμους οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα κατά του ασφαλιστικού – ΦΩΤΟ

Από νωρίς βρίσκονται σήμερα στους δρόμους εργαζόμενοι και συνδικάτα του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα που διαμαρτύρονται κατά του ασφαλιστικού-φορολογικού νομοσχεδίου το οποίο ψηφίζεται απόψε στη Βουλή.

Συλλαλητήριο που γίνεται παράλληλα με την προγραμματισμένη για σήμερα απεργιακή συγκέντρωση για την Εργατική Πρωτομαγιά πραγματοποίησε η ΓΣΕΕ. Συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ, συνταξιούχοι, το ΕΚΑ, η ΟΙΥΕ, η ΟΤΟΕ εργαζόμενοι στα Ναυπηγία Σκαραμαγκά, οι ενώσεις των εμπόρων, η Λαϊκή Ενότητα κ.ά.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς, σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ζητά από την κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο, ενώ ο αναπληρωτής γγ της ΓΣΣΕ Θανάσης Διαννούσης, είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι το νομοσχέδιο καταδικάζει όλους τους συνταξιούχους σε ανέχεια και σε εξαθλίωση και τόνισε ότι ακόμα κι αν ψηφιστεί οι αντιδράσεις θα κλιμακωθούν.

Στο Σύνταγμα πραγματοποίησε συγκέντρωση το ΠΑΜΕ, στην οποία συμμετείχαν και αγρότες απ’ όλη την Ελλάδα. Το ΠΑΜΕ καλεί σε νέα κινητοποίηση το απόγευμα, επίσης στο Σύνταγμα,  με τρεις προσυγκεντρώσεις στις 7.00 μμ στην Ομόνοια, στην Παλιά Βουλή και στους Στύλους Ολυμπίου Διός. Στο πλαίσιο της απογευματινής συγκέντρωσης στο Σύνταγμα, το ΠΑΜΕ διοργανώνει συναυλία αλληλεγγύης με τίτλο «Ένα τραγούδι για τον πρόσφυγα». 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιεί και η ΠΟΕΣΥ η οποία καλεί τους εργαζόμενους στα μέσα ενημέρωσης σε πορεία από την ΕΣΗΕΑ προς τη Βουλή.

Στις 6 το απόγευμα, η ΑΔΕΔΥ διοργανώνει Συλλαλητήριο-Συναυλία στην πλατεία Συντάγματος.

Διαβάστε επίσης:

Πως θα κινηθούν σήμερα τα μέσα μεταφοράς

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ