Ψητό ψάρι: “ασπίδα” κατά των καρδιολογικών προβλημάτων

Τελικά, η σύσταση «φάτε ψάρια για να προστατεύσετε την υγεία σας» μάλλον έχει αξία μόνο εάν τα ψάρια είναι ψητά ή βραστά. Σύμφωνα με μία νέα μελέτη, μόνο αυτά προστατεύουν από τα καρδιολογικά προβλήματα, ενώ ειδικά οι γυναίκες καλό είναι να τα συνοδεύουν με λίγη σος σόγιας χωρίς πολύ αλάτι.

«Ως φαίνεται το ψήσιμο και το βράσιμο των ψαριών με σος σόγιας μειωμένου νατρίου παρέχει οφέλη, ενώ η κατανάλωση τηγανητών, παστών ή αποξηραμένων ψαριών όχι. Αντιθέτως, αυτές οι μέθοδοι μαγειρέματος μπορεί να εντείνουν τον κίνδυνο», αναφέρουν οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Χαβάη, στην Μανόα.

 

Διαβάστε τη συνέχεια στο boro.gr

 

Δείτε επίσης: 

5 μύθοι και αλήθειες για τον στιγμιαίο καφέ

Kατάγματα λόγω οστεοπόρωσης: Πότε συμβαίνουν πώς να τα αποφύγετε

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ